Реюз одягу: поняття, переваги та досвід житомирянки Валентини Пузовікової

Реюз одягу: поняття, переваги та досвід житомирянки Валентини Пузовікової

Екостиль – це не просто мейнстрімна течія, що з’явилася тому, що модно, це, імовірніше, можливість жити свідомо та чисто, використовуючи мінімум зайвих речей, і обмеження використання пластику та інших матеріалів, що розкладаються довгий час і шкодять навколишньому середовищу.

Використовувати одяг повторно почали й відомі блогери. Вони, з метою популяризації свідомого споживання, пропонують обмінюватися одягом або ж створюють зі старого одягу дизайнерські новинки.

Щорічно у світі продається майже 150 мільйонів одягу та взуття. Більшість з них споживачі викидають на сміттєзвалища ще до того, як речі виповниться рік.

Відео дня

Це неймовірна кількість, переробка якої займе сотні років. Більше того, половина з цього одягу так і залишиться у шарах ґрунту. Важливо почати з голови: що таке одяг і сучасні альтернативи, скільки одягу взагалі треба?

 

 

Для чого нам одяг

У сьогоднішніх умовах це можливість самоствердитися, показати себе, визначити свою унікальність і неповторність серед інших. Часто ми звертаємо увагу на людей, що цікаво одягнені або виглядають ефектно. Тут одразу виникає бажання купити собі нову кофтинку чи жакет, проте не варто поспішати з витратами. Справа в тому, що набагато вигідніше і екологічніше сформувати базовий гардероб, одяг якого можна комбінувати між собою, додавати аксесуари і отримувати не менш цікаві образи. 

Отже, вирішення: сформуйте базовий гардероб. Навчіться вдало поєднувати одяг між собою.

Ви запитаєте, а якщо немає грошей, щоб формувати такий гардероб, а бути особливою – хочеться. Відповідь – використовуйте одяг повторно. Спробуйте його перешити, розмалювати, додати дизайнерські елементи. Або обміняти на інший одяг. Таким чином, при обміні і ви, і той, з ким ви обмінюєтеся, будете мати нову річ, але при цьому безкоштовно і без шкоди навколишньому середовищу. 

Скільки потрібно одягу

Ми допоможемо вам розібрати свій гардероб і залишити необхідне. Більше того, ми розкажемо про переваги реюзу.

Отож базовий гардероб:

Все вищеописане – це приклад базового гардеробу. При вдалому використанні аксесуарів та комбінуванні одягу можна кожного дня отримувати нові наряди. 

 

Реюз – це що і для чого

Реюз – це поняття, що було започатковане за кордоном і означає воно «використовувати знову», тобто повторне використання будь-чого. Реюз одягу – це не лише повторне використання старого одягу за рахунок його оновлення, а і обмін одягом, повторне використання самих матеріалів одягу. Такий собі секонд-хенд, але безкоштовний і корисний, активно практикує житомирянка, голова ГО «Ecostream» Валентина Пузовікова. Вона не один рік дає старому одягу нове життя, обмінюється ним і допомагає обмінюватися одягом і іншим бажаючим завдяки своїй групі у Фейсбук. Журналісти редакції «20 хвилин» поговорили з Валентиною і дізналися про її досвід реюзу.

Можу порадити просто дізнатися, скільки живе та упаковка, якою ми користуємося, який вплив має на навколишнє середовище і на здоров'я людини. Також дізнайтесь про сміттєзвалища, котрі виділяють отруту в підземні води, з яких потім живляться продукти, які ми їмо. Можливо, прийде розуміння того, наскільки все взагалі пов'язано і який серйозний вплив мають наші щоденні вчинки. Це тільки наш вибір, який ми робимо щодня. А найголовніше –  просто замислитись, що ми залишимо нашим дітям.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up