З нового року вихованці дошкільних закладів замість манної каші їстимуть суп-пюре з куркою і грінками та пудинг із сиру з яблучним соусом.
Житомирські інженери-технологи управління освіти протягом двох років розробляли нове меню для дошкільнят. Фахівці урахували усі смакові вподобання дітей та побажання батьків. Медпрацівники та кухарі з 5-ти садочків Житомира розробляли нове меню для вихованців дошкільних закладів міста.
«Ми намагались додати в меню українські страви, які доопрацювали та вдосконалили, звичайно з урахуванням смакових уподобань дітей. Ми додали в раціон часник, мед та сало. Діти в день мають вживати 400 грамм молока, не всі його полюбляють, тому ми його завуальовуємо у спеціальний соус, яким приправляємо другі страви, додаємо в суп-пюре та у кавовий напій», - розповідає інженер-технолог Ольга Лісогурська.
За словами заступника міського голови Матвія Хренова, дуже не просто провести якісні зміни у зарегламентовану сферу із застарілими нормативними актами.
«Діти мають отримувати якісні, збалансовані і головне смачні продукти. Харчові звичики людини формуються саме у садочку. В 21 столітті не можна годувати дітей манною кашею, це не є здоровий продукт, від нього ніякої користі. У 20-му столітті годували нею для того, щоб просто наїстись вдосита, у ті роки не було іншого виходу. На щастя, ми маємо вибір», - наголошує заступник міського голови Матвій Хренов.
Медичний працівник дошкільного закладу №6 додає:
«Від якісного та збалансованого харчування дітей залежить їх здоров’я і фізична активність дітей. Тому дуже добре, що в новому меню є всі необхідні інгрідієнти для нормльного розвитку дитини», каже медичний працівник дошкільного закладу №6.
Нагадаємо, З 1 лютого 2018 р. житомирські школярі харчуватимуться сніданками американського типу всього за 8 грн, решту суми платить міський бюджет.
Аліна Бойко
Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.
№ 11 від 20 березня 2024
Читати номер