Реставрація трамвайних колій у Житомирі обійдеться у 30 млн євро

Реставрація трамвайних колій у Житомирі обійдеться у 30 млн євро

За словами міського голови, закупити нові тролейбуси чи електробуси у 5 разів дешевше, ніж будувати нові трамвайні колії та запустити нові трамваї.

Проте це питання повинні вирішувати житомиряни, адже трамвай – частина історичної та культурної спадщини міста.

«Ми всі розуміємо, що це дуже чутливе питання для житомирян, бо трамвай – це історія, другий трамвай в Україні. Якщо підходити до цього запитання як менеджер, то треба показати житомирянам цифри, і тоді усі нормально сприймуть цю ситуацію», - сказав Сергій Сухомлин.

За його словами, у вирішенні даного питання є два шляхи: або збудувати нову колію, яка за приблизними підрахунками обійдеться в 30 млн грн (якщо отримаємо кредитні кошти), або житомирянам доведеться відмовитись від трамваю взагалі.

Відео дня

«Львів зараз прокладав нові трамвайні колії якраз на так званій «безшумці» за кошти ЄБРР. Приблизно кілометр такої дороги коштував їм 1,2 млн євро. У нас, якщо я не помиляюся, десь 17 кілометрів в обидва боки. Виходить близько 20 млн євро. Тут треба приймати рішення, чи доцільно розвивати трамвай в Житомирі – переходити на цю «безшумку», брати кошти у міжнародних кредиторів, які потім потрібно буде віддавати з міського бюджету, або ж ні. Варто зазначити, що разом із заміною колій і закупівлею нових трамваїв (зараз трамвай коштує приблизно 25 млн грн, а нам треба хоча б 10) вартість проекту по цій лінії близько 30 млн євро. Інший варіант – закупити нові тролейбуси чи електробуси, які коштують у декілька разів менше, зняти колію і за 3-4 млн євро в еквіваленті зробити капітальний ремонт цієї дороги», – зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у січні – лютому 2018 р. на сайті Житомирської міської ради зареєстровано одразу дві «протитрамвайні» петиції.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (35)
  • Юлия Побережная

    Писдят.

    Юрий Кияшко reply Юлия Побережная

    На понт берут?)))
  • Valentina Borisova

    Это очередной обман. Считают как себе выгодно,а другое не считают. Может есть смысл написать петицию и пусть чиновники добираются на работу и с работы ,как все житомиряне. Пусть хоть немного почувствуют наши проблемы. Вы уже знаете ,как они хотят использовать комунальний транспорт? Ездили мы "дельфинчиками" и другими убитыми маршрутками и будем дальше ездить. Уберут трамвай,лучше дороги станут? Каждый год ,а то и чаще, нужно будет ремонтировать(списывать).Проще раз убрать, а дальше будет как и во всем. Лучше точно не будет. ТРАМВАЙ ДОЛЖЕН БЫТЬ!
  • Elena Malinovskaya

    Ещё пару кафешек построится, а ни дорог ни трамваев ни автобусов не будет!!!
  • Elena Malinovskaya

    пусть власть скинется и отремонтируют!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up