«Ремонтний атракціон»: скільки будинків цьогоріч відремонтує влада?

«Ремонтний атракціон»: скільки будинків цьогоріч відремонтує влада?

Житомирські можновладці цьогоріч запланували капітальний ремонт цілої низки об’єктів житлового фонду, а щоб максимально убезпечитись від недобросовісних підрядників (на яких Житомиру останнім часом дуже «щастить») – розробили проект типового договору, де спробують передбачити усі ризики.

 

Під час засідання міськвиконкому 15 березня можновладці ухвалили перелік об’єктів капітального ремонту житлового фонду на 2017 рік. Згідно зі списком, протягом року будівельники «прикладуть руку» до ремонту дахів, ліфтів, прибудинкових територій тощо.

Так, проведуть капітальний ремонт 13 житлових будинків, що належать ВЖРЕПам і ЖБК (також і ветхих та аварійних будинків). У 8 будинках ВЖРЕПів проведуть капітальний ремонт і заміну електроосвітлення, силових проводок, приладів обліку, розподільчих щитів тощо, ще у 59 будинків ЖБК і ВЖРЕПів – ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкових територій. У двох «ВЖРЕПівських» будинках проведуть капітальний ремонт нежитлових приміщень. Найбільше збираються ремонтувати ліфти – тільки у ЖБК і ВЖРЕПах передбачено капітальний ремонт і оцінка технічного стану ліфтового обладнання у 175 будинках.

Значну частина робіт буде проведено й у будинках ОСББ. Наприклад, у 19 будинках проведуть капітальний ремонт покрівель, біля 7 – впорядкують асфальтобетонне покриття. В 19 будинках, мешканці яких об’єдналися в ОСББ, відремонтують інженерні мережі, ще в 2 – проведуть капітальний ремонт і заміну електроосвітлення. Ну а ліфтами займуться аж у 49 будинках ОСББ.

Відео дня

Під час обговорень на виконкомі міський голова Сергій Сухомлин розповів, що на ОСББ планують витратити 21 мільйон гривень.

«Це ті ОСББ, які були створені ще минулого року, і ми взяли на себе зобов’язання профінансувати один з видів капітальних ремонтів, – пояснив мер. – ОСББ були зареєстровані в минулому році – вони виготовляли технічну документацію, брали будинки на баланс тощо. На даний момент на 21 мільйон виготовлено проектної документації».

За словами міського голови, ОСББ самі замовляли проектну документацію, самі обирають підрядників для того, щоб не було втручань з боку управління і чиновники не могли сказати, у кого замовляти. Самі й контролюють якість виконаних робіт.

«В принципі, і ОСББ задоволені, що їм ніхто нікого не нав’язує , і є приклади, коли роботи виконуються якісніше за значно менші гроші. Хоча є й негативні приклади. Тому сесія підтримала, 21 мільйон виділили», – зазначив Сухомлин.

Аби попередити ризики з недобросовісним виконанням робіт, мер доручив юридичному департаменту розробити проект типового договору, у якому передбачені ряд штрафних санкцій за, наприклад, недотримання якості виконання робіт чи порушення строків виконання.

Анастасія Кузьмич

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Андрей Бойко

    Нехай би заасфальтували місця для парковки на прибудинкових територіях. Безліч авто паркуються на газонах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up