Реєстр субсидіантів матиме обмежений доступ

Реєстр субсидіантів матиме обмежений доступ

Реєстр отримувачів житлових субсидій має бути створений до 20 грудня 2017 року. Він матиме закритий характер з обмеженим доступом. Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко, пише Урядовий портал. 

Оскільки громадянин для призначення субсидії надає органам соціального захисту населення право опрацьовувати їх персональні дані, а інформація про доходи має обмежений доступ, то реєстр субсидіантів матиме закритий характер з обмеженим доступом.

За  словами Віталія Музиченка, враховуючи чисельність отримувачів житлових субсидій, а це фактично половина населення України, створення єдиного реєстру субсидіантів є дуже необхідним. 

«Житлові субсидії призначаються районними та міськими органами соціального захисту населення, відповідно облік субсидіантів зараз ведеться на місцевому рівні. Уряд прийняв рішення інтегрувати ці розрізнені бази даних у єдиний реєстр отримувачів житлових субсидій. Але зважаючи, що для призначення субсидії використовуються персональні дані людей, реєстр не може бути відкритим для всіх бажаючих», - заявив Віталій Музиченко.

Відео дня

Фахівець Мінсоцполітики додав, що відпрацьовуватимуться відповідні системи захисту персональних даних отримувачів субсидій, щоб реєстр субсидіантів слугував виключно для обліку одержувачів соціальної допомоги. «Доступ до нього матимуть лише Міністерство соціальної політики України та управління соціального захисту населення з метою ефективного управління системою житлових субсидій», - уточнив Віталій Музиченко.

В тому числі реєстр субсидіантів не буде прив’язуватися до жодної іншої системи – чи то митної служи, чи поліції. «На сьогодні уже побудовано міжвідомчий обмін інформацією, яка необхідна для призначення житлових субсидій. Вже три роки громадяни інформацію про свої доходи у вигляді довідок в управління соцзахисту не надають. Ті органи, які задіяні в цьому процесі, – податкова служба, пенсійний фонд, служба зайнятості – самостійно надають інформацію органам соцзахисту. Тому реєстр субсидіантів створюється для обліку субсидіантів, а не для обміну інформацією про них», - резюмував Віталій Музиченко.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up