«Публічні консультації» у Житомирі: влада цікавитиметься думкою громадян

«Публічні консультації» у Житомирі: влада цікавитиметься думкою громадян

Житомирська міська рада підписала меморандум з громадською організацією «Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут Республіка» щодо впровадження проекту "Публічні консультації".

Перше питання, яке  винесуть на громадські консультації в Житомирі, – пішохідний перехід на проспекті Миру в районі панчішної фабрики. Про це на засіданні виконавчого комітету міської ради повідомив координатор Всеукраїнської ініціативи «Інститут Республіка» Олексій Проноза.

За словами регіонального координатора, згідно досліджень, понад 84% громадян в Україні хочуть жити в демократичній державі та бути активними учасниками в розвитку їх громад. Проте, те ж саме дослідження показує, що 60% українців не вірять, що влада почує їхню думку. Але все ж в Україні як в демократичній державі існує ряд інструментів комунікації влади та громади.

«Сьогодні в рамках кампанії «Задай курс владі» ми запроваджуємо інноваційний інструмент «Публічні консультації». Я щиро вірю, що завдяки ньому відстань між громадою та владою зменшиться, а довіра та співпраця в прийнятті рішень збільшиться. Для зручності проведення консультацій «Інститут Республіка» рекомендує використовувати такий Інтернет-ресурс як "Ваша думка", який дозволяє отримати думки громадян в онлайн режимі», - розповів Олексій Проноза.

Відео дня

Міський голова Сергій Сухомлин відзначив, що впровадження такого інструменту - це дійсно допомога місту та владі.

«Адже громадяни міста повинні самі вирішувати, що їм потрібно. У нас вже є один інструмент – «Бюджет участі», але він трохи інший. Надалі ми будемо ще більше впроваджувати такі проекти», - сказав Сергій Сухомлин.

Слід зазначити, що на сайті міської ради вже розпочалась Публічна консультація (опитування мешканців) щодо облаштування переходу через проспект Миру. Житомиряни зможуть підтримати один з варіантів відповідей за допомогою надсилання SMS з текстом: 3492 пробіл, (варіант відповіді: 1 чи 2; вартість смс згідно з тарифом оператора) або проголосувавши за відповідним посиланням https://vdmk.org/3492 

Довідково.

Публічна консультація – це інструмент, за допомогою якого влада отримує від громадян інформацію щодо того, яким вони бачать вирішення конкретного суспільно важливого питання. Воно виноситься на загальне обговорення, кожен громадянин може висловитися і вплинути на прийняття остаточного рішення.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up