Прокурор області просить Держпраці перевірити фіктивну інвалідність голови Малинської РДА

Прокурор області просить Держпраці перевірити фіктивну інвалідність голови Малинської РДА

Прокуратура Житомирської області звернеться до Держпраці та управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації з проханням перевірити факт отримання головою Малинської РДА Дмитром Кисельчуком фіктивної інвалідності першої групи. Про це у своєму листі на ім’я депутата Житомирської облради повідомив обласний прокурор Дмитро Лубчук.

За інформацією прокурора, Дмитро Кисельчук та його дружина мають третю групу інвалідності, хоча, як ми повідомляли раніше, голова Малинської РДА Житомирської області Дмитро Кисельчук має інвалідність 1-ї групи у віці 36 років. При цьому він постійно займається активними видами спорту та систематично вживає алкоголь. Аналогічні групи інвалідності мають члени родини Дмитра Кисельчука, що може свідчити про фіктивність надання інвалідності з метою отримання пенсії та неправомірного власного збагачення. Про це повідомляє джерело у Житомирській обласній державній адміністрації.

1 серпня 2017 року Малинську РДА очолив наймолодший на теренах Житомирської області керівник, інвалід першої групи Дмитро Кисельчук. У нічим не примітній біографії посадовця, опублікованій на сайті Малинської РДА, важко вгледіти, де ж так серйозно травмувався молодий чоловік разом з дружиною та її сестрою окрім, хіба що, як на посаді директора Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яку він очолював з 2001 по 2011 роки. Мабуть, там і отримав «важкі поранення» молодий і амбітний керівник.

Нагадаємо, що залежно від ступеня розладу функцій організму та обмеження життєдіяльності особі, визнаній інвалідом, встановлюється перша, друга чи третя група інвалідності.

Відео дня

Після прийняття Закону “Про реабілітацію інвалідів в Україні” перша група поділяється на А і Б залежно від ступеню втрати здоров’я інваліда та обсягів потреби в постійному сторонньому догляді або нагляді.

До підгрупи А першої групи інвалідності належать особи з виключно високим ступенем втрати здоров’я, надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду, допомоги або нагляду інших осіб, які фактично не здатні до самообслуговування. До підгрупи Б першої групи інвалідності належать особи з високим ступенем втрати здоров’я, значною залежністю від інших осіб у забезпеченні життєвоважливих соціально-побутових функцій і які частково здатні до виконання окремих елементів самообслуговування.

Отже, виникає питання, як людина, що потребує сторонньої допомоги і догляду після втрати здоров’я, змогла самотужки працювати і в податковій, і центрі надання адміністративних послуг на керівних посадах і, навіть, бути секретарем Малинської міськради? Попри інвалідність і вимогу сторонньої допомоги:, Дмитро та Інна Кисельчуки народили та виховують трьох дітей, дружина займається бізнесом, мають три автомобілі, земельні ділянки та нерухомість.

За інформацією джерела, матеріали щодо фейкової інвалідності вже розглядаються правоохоронцями, а сам Дмитро Кисельчук у терміновому порядку намагається “зачистити” оригінали документів із засідання медичної комісії.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up