Про що говорили на сесії Житомирської міської ради: пільговики, риба, хоспіс, пам`ятник атовцям-десантникам

Про що говорили на сесії Житомирської міської ради: пільговики, риба, хоспіс, пам`ятник атовцям-десантникам

26 червня відбулося чергове засідання сесії  Житомирської міської ради, під час якої депутати прийняли ряд важливих рішень

Розпочалася сесія з виступу депутата Верховної Ради Олександри Кужель. Народна обранка (фракція "Батьківщина") закликала житомирську міську владу розібратися з перевізниками, які відмовляються безкоштовно возити пільговиків.

«Я вперше присутня на сесії у Житомирі. Повірте мені, усі перевізники у Житомирі - або колишні депутати міської ради, або нинішні. Давайте домовимось: перевізники возять пільговиків, в іншому випадку – оголошуйте конкурс для пошуку нових. Ми не повинні у такі складні часи полишати людей», - закликала Олександра Кужель.

Під час засідання сесії міськради один з активістів звинуватив владу Житомира в тому, що останні віддали приміщення під майбутній хоспіс приватній клініці «Асклепій». Такі заклики обурили міського голову, тому Сергій Сухомлин доручив юридичному департаменту підготувати позов до суду щодо наклепу активіста.

Відео дня

Натомість слово взяла керівник управління охорони здоров'я міськради Марія Місюрова. Каже, що хоспіс планується на місці колишнього шкірвендиспанеру (провулок Енергетичний, 3).

«Пректно-кошторисна документація вже виготовлена на 90%. Орієнтовна вартість проекту складає 13-16 мільйонів гривень. Приміщення вміщатиме 30 ліжко-місць. Це буде перший хоспіс на Житомирщині», - повідомила Марія Місюрова.

Після виступів активістів депутати проголосували та підтримали ряд проектів рішень. Зокрема, виділити 4 мільйони гривень з міського бюджету на капітальний ремонт електромереж та покрівель ОСББ.

За словами в.о. начальника управління житлового-комунального господарства Андрія Оніщенка, заявки на проведення капітальних ремонтів електромереж, покрівель, тепломереж, інженерних мереж холодної води було подано від 32 ОСББ. 

«А саме: капітальний ремонт електромереж буде проведено в ОСББ «Перемога -19», що розташоване за адресою: Перемоги, 19/2. Капремонт покрівель буде проведено в таких ОСББ: «Поліський квартал» (вул. святого Зигмунта Фелінського, 7; вул. Клосовського 18/9); «Небесної Сотні» (вул. Небесної Сотні, 54); «Інституцьке» (проїзд Інститутський, 5; проїзд Інститутський, 12; шосе Київське, 127-Б)», – повідомили в управлінні.

Також депутати міської ради підтримали ініціативу міського голови — виділити кожному депутату по 10 тисяч гривень на пам’ятник загиблим в АТО бійцям 95-ї окремої дисантно-штурмової бригади.

«Я пропоную кожному із депутатських коштів виділити по 10 тисяч гривень на пам'ятник загиблим десантникам в АТО. Якщо підтримаємо, це буде близько 420 тисяч гривень», – сказав Сергій Сухомлин.

Не оминули депутати й питання щодо річки Тетерів, яке останнім часом гостро стоїть на слуху у громадськості. Як повідомив начальник управління комунального господарства міської ради Олександр Марцун, у річку Тетерів в районі водосховища поблизу Перлявки запустять 4 тонни 740 кг товстолобу та 1 тонну 422 кг білого амуру. 

«З метою відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму, санітарного стану, відновлення живих водних ресурсів, упорядкування прибережно-захисних смуг та русел малих річок міста та річки Тетерів, в т.ч. на зариблення, виділити кошти у сумі 197,00 тис. грн», – йдеться у проекті рішення.

Всі вищезазначені питання порядку денного сесії депутати Житомирської міської ради підтримали. Як виконуватимуться дані рішення влади на практиці, побачимо згодом.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up