Приїхали: проїзд у житомирських маршрутках подорожчає до 5 гривень

Приїхали: проїзд у житомирських маршрутках подорожчає до 5 гривень

Уже зовсім скоро Житомир зрівняється з такими містами, як Дніпропетровськ, Одеса, Київ і Харків. Але не подумайте, що за рівнем зарплатні. Ні, ми входимо у їхні ряди за вартістю проїзду у маршрутках.

 

Питання підняття вартості проїзду у міських маршрутках «крутилося» у стінах міської ради ще з вересня минулого року, та протягом усього цього часу перевізники усе ніяк не могли подати обгрунтовані розрахунки.

Однак 10 травня влада таки підійшла впритул до межі підняття тарифу з 3 до 5 гривень на позачерговому засіданні виконкому. Тоді обговорення питання протягом 1,5 години супроводжувалося суперечками і уточненнями з боку членів виконкому, перевізників і присутніх у залі активістів. Однак того дня члени виконкому так і не дійшли консенсусу й проект рішення не набрав необхідної кількості голосів.

Повторно питання розглядали 16 травня. У зв’язку з великою кількістю бажаючих бути присутніми під час розгляду даного питання засідання виконкому перенесли до сесійної зали.

Відео дня

Цього разу обговорення тривало ще довше і бурхливіше, й попри натиск і численні обурення громадськості, рішення таки було прийнято: руки підняли 14 із 22 присутніх членів виконкому (усього кількісний склад міськвиконкому – 25 осіб).

Під час дискусії можновладці вперто акцентували увагу на тому, що віднині абсолютно всі пільгові категорії, включаючи пенсіонерів за віком, їздитимуть у маршрутках безкоштовно, а перевізники оновлять рухомий склад, розмістять у себе додаткову інформацію в салонах і віднині «боятимуться» штрафів.

З огляду на це з перевізниками укладуть додаткові угоди, у яких пропишуть наступні вимоги:

1. Прозорість обліку пасажирських перевезень — встановлення валідаторів до кінця 2017 року.

2. Низькополий транспорт, доступний для людей з інвалідністю (мінімум 1 машина на маршрут).

3. Оновлення рухомого складу: протягом місяця замінити машини, яким більше 10 років (таких наразі функціонує 23 одиниці).

4. Штрафні санкції: 50 неоподаткованих мінімумів за кожне порушення, оскільки наразі єдиний механізм впливу – розірвання договорів.

5. Пільговики мають право користуватися послугами з перевезення необмежено. Право на безкоштовний проїзд – усі пільгові категорії згідно із законодавством України, включаючи пенсіонерів за віком. Тарифи на дитячий (шкільний) проїзд – 2 гривні протягом усього періоду.

Після голосування присутні активісти з криками «ганьба» залишили сесійну залу. Перевізники, котрі, по суті, добилися свого, коментувати події відмовилися.

Рішення вступить в силу з 1 червня. Тому, дорогі житомиряни, готуйте гаманці. Тепер ми їздитимемо за київськими цінами. Щоправда, з житомирськими зарплатами, в житомирських маршрутках і, відповідно, житомирськими дорогами.

Дмитро Соколов

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Александрюк Степан

    что и требовалось доказать, в исполкоме все такие-же коррупционеры)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up