Президент дав "зелене світло" будівельному бізнесу в Україні

Президент дав "зелене світло" будівельному бізнесу в Україні

Президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволить полегшити умови ведення будівельної діяльності в Україні. Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

Документом скасовується вимога щодо необхідності отримання вихідних даних та технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, оскільки проектувальник зобов’яний розробити проектну документацію відповідно до державних будівельних норм та інших нормативно правових документів, де вже враховано такі вимоги.

Зазначеним Законом також вносяться зміни до статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» шляхом виключення положення щодо можливості проходження професійної атестації громадянами, які не здобули вищої освіти за відповідним напрямом професійної атестації. Це дасть можливість підвищити професійний рівень виконавців робіт у будівництві, що у свою чергу підвищить якість виконуваних ними робіт.

Також Документом визначаються правові умови для удосконалення збору даних державної статистичної звітності щодо прийнятих в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів - функції архбудконролю передано органам місцевого самоврядування, а зобов’ання надавати статистичні дані по цьому напрямку відсутні.

Відео дня

Закон № 2020-VIII, прийнятий Верховною Радою 13 квітня цього року 276-ма голосами народних депутатів, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Кабінет міністрів протягом місяця має прийняти нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації та привести свої нормативно-правові акти у відповідність із зазначеним Документом.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку 14:40 Через майже два роки у Житомир на щиті повернувся 20-річний Герой Дмитро Дубенюк 14:20 У Народицькій ТГ повністю вигорів будинок: господаря врятували 14:00 На залізничних коліях у Попільні чоловік потрапив під потяг 12:37 У Житомирі чоловік впав з 20-метрової скелі 12:21 У Житомирі на майдані Корольова зʼявиться алея Героїв 12:00 Медзаклади Житомирщини отримають потужні генератори для безперебійної роботи на випадок блекаутів 11:40 Реакція на щеплення: що є нормою 11:21 Лікування, доплати, відпустки – аналітики пояснюють, що передбачає закон про мобілізацію для військових 11:00 Гороскоп на тиждень 15 - 22 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up