Прес-тур журналістів регіональних ЗМІ України до ОТГ Житомирщини: «Зміни, що надихають: від занепаду до зростання громад Житомирщини

Прес-тур журналістів регіональних ЗМІ України до ОТГ Житомирщини: «Зміни, що надихають: від занепаду до зростання громад Житомирщини

У четвер, 9 листопада, до Житомирської області в рамках прес-туру «Зміни, що надихають: від занепаду до зростання громад Житомирщини» приїхали журналісти регіональних видань із Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Донецької, Луганської та Тернопільської областей. Організували тур Житомирський центр розвитку місцевого самоврядування та ГО «Асоціація професійних журналістів та рекламістів Житомирщини».

 

Прес-тур триватиме два дні. Перший передбачає відвідини Високівської, Новоборівської та Хорошівської ОТГ, де журналістам покажуть модернізовані об’єкти соціальної інфраструктури.

Розпочали роботу журналісти із знайомства з колективом Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування. Експерти установи презентували результати реформи децентралізації в регіоні та роботи об’єднаних громад.

Відео дня

«У кожному регіоні є унікальний досвід реформування системи управління на місцях. Формування нових органів влади, створення освітньо-культурно-спортивного простору, реалізація розвиткових проектів – це ключові напрямки розвитку громад. Журналісти із регіонів мають зібрати таку практику та поширити її у інформаційному полі», - наголосив Дмитро Клименко, експерт з комунікації Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування.

У Високівській ОТГ пресі показали модернізовані ФАПи, школу та інші об’єкти соціальної інфраструктури. Крім того група журналістів відвідала підприємство, яке розпочало роботу вже після створення ОТГ і сьогодні наповнює бюджет громади. Далі група ознайомилась із результатами роботи команди Новоборівської ОТГ та відвідали музей коштовного каміння у Хорошеві.

«На другий день нашим гостям ми підготували програму у Житомирі, де покажемо проекти Бюджету участі, які вже реалізовані, а також презентуємо наш музей космонавтики. Це об’єкти, які показують зміни у Житомирі та є туристично привабливі», - наголосила Ірина Новожилова, голова ГО «Асоціація професійних журналістів та рекламістів Житомирщини».

Проект довготривалий та передбачає організацію прес-турів і різні області України. Журналісти після першого дня роботи в регіоні відзначили великий потенціал громад та активність місцевої влади у залученні позабюджетних коштів на розвиток територій.

«Наявність таких проектів говорить, про активність людей та вміння шукати вирішення проблеми, а не чекати поки із центру виділять гроші. Якщо розвиток громад відбуватиметься такими темпами, то за 5 років ми ці села та міста не впізнаємо», - поділилась Бикова Валентина, журналістка із Донецької області.

Всього у прес-тур приїхали 11 журналістів газет, інтернет-видань та телеканалів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up