Правила поводження з собаками: радить Центр захисту тварин

Правила поводження з собаками: радить Центр захисту тварин

Застерігає КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради.

Чому кусають собаки? Чи завжди це є безпритульні тварини? Як попередити такі випадки?

Аналізуючи інформацію, отриману з медичних закладів м. Житомира за 2018 рік, отримуємо наступну статистику: 52,4 % всіх покусів припадає на домашніх тварин. Якщо окремо розглянути інформацію, отриману з КУ «Житомирська обласна дитяча лікарня» (відділення гострої травми), маємо 319 випадків покусів тваринами за 2018 рік, з яких 230 випадків припадає на домашніх, що становить 72% від усіх звернень.

Це свідчить як про неналежне утримання чи вигул власницьких тварин, а саме, особисту безвідповідальність господарів, так і про низький рівень обізнаності громадян як правильно себе поводити із незнайомими домашніми й безпритульними тваринами.

Відео дня

Тому ми підготували практичні поради у таких випадках.

  1. Не заходьте на ті території, що охороняються собаками, без супроводу осіб, здатних контролювати її. Якщо ж випадково зайшли на територію зграй, спробуйте обійти або піти іншим шляхом. Не потрібно втрачати самовладання,  повертатися спиною, робити різких рухів, дивитися пильно на тварину чи бігти.
  2. Якщо Ви зустрінете собаку разом з її господарем, то необхідно обов`язково запитати дозволу, перш ніж її гладити. Не робіть швидких метушливих рухів й не підходьте до собаки ззаду.
  3. Найчастіше незнайомі собаки підходять для того, щоб обнюхати і піти далі у своїх справах.

Тому Ви повинні залишатися спокійним, уникати прямого погляду в очі та ні в якому разі не бігти, оскільки, це інстинктивна реакція на небезпеку.

  1. Ніколи не дражніть собаку, не чіпайте її, миски, їжу, іграшки, місце відпочинку. Якщо собака йде із господарем, але без намордника й повідка, не робіть різких жестів в сторону власника, адже це може спровокувати захисну реакцію.
  2. Інколи собака проявляє ігрову поведінку, яку непідготовленій людині складно відрізнити від агресивної. Якщо Ви не впевнені в намірах собаки, зберігайте спокій, не розмовляйте з нею та не провокуйте активними рухами.

Найважливіша порада!

Не існує агресивних собак, такими їх роблять люди. Ніколи не ображайте, не лупцюйте й не кидайте палицею у собаку! Виховуйте в собі та дітях повагу, співчуття та відповідальність до братів наших менших! Пам`ятайте: собака – чудовий компаньйон і єдина тварина у світі, для якої життя людини цінніне за своє власне!

КП «Центр захисту тварин» ЖМР:  55 00 20, (067) 558 77 68 http://tvaryny.zt.ua/

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Шльома Крошенский

    ФЕНОМЕН ХАМЕЛЕОНА КРОПИВНИЦКОГО

    Мы хотим рассказать о величайшем Хамелеоне житомирской политики, его умение менять партии и векторы политических движений заслуживает большого пристального внимания. Даже при взгляде на это холённое и лощенное высокомерное существо заметы вальяжные повадки, специфическое выражение его лица, которые, во всю,  раскрывают Хамелеона.  

    Первое, более или менее, существенное упоминание в местной прессе о Володе Кропивницком было как о помощнике политического активиста Народной партии Михаила Кропивницкого, своего отца. Было это еще в 2007 году, детальнее по ссылке: https://www.zhitomir.info/news_10551.html .

    Далее политическая карьера разворачивалась более стремительно. Первый свой поход в политику был сделан под флагами модной тогда Социалистической партии, главой которой был Александр Мороз. Детали по ссылке:  https://www.chesno.org/politician/19686/.

    В 2010 году Кропивницкий стал депутатом Житомирского городского совета. Самым простым и обычным, одним из многих, шестидесяти, и не самым заметным.  Как это было: https://www.zhitomir.info/news_73284.html .

    После первого болезненного щелчка по носу от многоопытного Виктора Развадовского, во время предвыборных баталий 2012 года в Верховную Раду на 67 избирательном округе, Кропивницкий решил поменять тактику – микрировать, подбирать цвет, под окраску сильнейшей политической силы, стать Хамелеоном.

    Первым шагом к успеху стало сближение с бело-голубыми сторонниками Януковича, партией Регионов, что в 2013 году дало возможность Кропивницкому занять кресло заместителя Житомирского головы по вопросам ЖКХ. Именно в этот момент произошло много разных любопытных событий, о которых мы расскажем немного позже.

    Несмотря на активное участие в «антифашистском» митинге на площади Королева, несмотря на пламенные речи Кропивницкого с трибуны в унисон с Рыжуком и Никитиным, Революция Достоинства победила. И после бурных событий на сессии горсовета в марте 2014 года наш Хамелеон лишился своей должности и превратился в обычного депутата, лишенного доступа к финансовым потокам.

    Но уже осенью 2014 года Кропивницкий с новой патриотической риторикой пошел на выборы в парламент по знакомому 67 избирательному округу, надеясь на использование символики БЛОКА ПЕТРА ПОРОШЕНКА. После ряда скандалов по этому факту появилось даже заявление от местной организации БПП, что они не возражают использование «фразеологизму  Блок Петра Порошенка»,  детали:  http://zhzh.info/news/2014-10-15-20960 . Но даже эти ухищрения не дали Кропивницкому возможности попасть в киевское здание со стеклянным куполом на Грушевского.  

    Тогда, после очередного поражения, Кропивницкий решил снова провести собственный политический ребрендинг – став помощником депутата Верховной Рады Ирины Сусловой, которая зашла в парламент по спискам Самопомощи, но по квоте партии Воля. И уже в 2014-2015 годах Кропивницкий пиарится как ЛЮДИНА ВОЛИ, как член партии Воля. Примеры: https://old.volya.ua/news/1288 , https://www.zhitomir.info/news_148231.html .

    Но в областной совет Кропивницкий решил идти от БЮТ, который тогда набирал электоральные обороты. Как настоящий Хамелеон, Кропивницкий четко понимал бесперспективность партии Воля.  Этот маневр дал ему возможность стать депутатом Житомирского областного совета, а его жене Людмиле – занять место в Житомирском городском совете.

    Чем это закончилось – вы помните. Большой политический скандал в масштабах Житомира, взаимные обвинение и изгнание из состава партии.

    Сейчас активно распространяется информация о том, что Кропивницкий вновь собирается штурмовать, до селе ему не доступную, Верховную Раду по «родному» 67 избирательному округу от партии Сила и Честь Игоря Смешка.

    У нас возникает вполне логичный вопрос – неужели в партии Смешка не знают о политических похождениях Кропивницкого??? Неужели настолько близорукая там служба безопасности, неужели желание получить несколько миллионов в партийную кассу перебивает здравый рассудок???

    Или, может, Кропивницкий думает, что простые обыватели глупы и недальновидны??? Или он думает, что житомиряне не знают, что КРОПИВНИЦКИЙ – ПОЛИТИЧЕСКИЙ ХАМЕЛЕОН???

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up