Порядок розірвання шлюбу у судовому та позасудовому порядку

Порядок розірвання шлюбу у судовому та позасудовому порядку

На сьогоднішній день увесь світ пропагує позиції побудови міцної, стабільної сім’ї. Адже міцна родина – це осередок здорового розвитку підростаючого покоління. Якщо ж ви все-таки вирішили розірвати шлюб, фахівці Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги роз’яснюють порядок розірвання шлюбу як у судовому, так і позасудовому порядку.

У позасудовому порядку (статті 106, 107 Сімейного кодексу України) розірвання шлюбу відбувається органами РАЦСу з двох підстав:

–       подружжя виразило взаємну згоду на розірвання шлюбу та не має спільних неповнолітніх дітей;

–       за заявою одного з подружжя, якщо другий з подружжя визнаний недієздатним чи безвісно відсутнім.

Відео дня

Розірвання шлюбу в судовому порядку (статті 109, 110 Сімейного кодексу України) здійснюється у таких випадках:

- за заявою обох із подружжя, яке має спільних неповнолітніх дітей;

- відсутня згода одного з подружжя на розірвання шлюбу;

- один з подружжя, незважаючи на відсутність у нього заперечень, ухиляється від розірвання шлюбу в органі РАЦСу;

- якщо місце проживання одного з подружжя невідоме.

До заяви про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей, та про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України має бути додане свідоцтво про шлюб. До заяви про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України ініціатором розірвання шлюбу, крім того, додається копія рішення суду (витяг з рішення суду) про визнання другого з подружжя безвісно відсутнім чи недієздатним.

Також слід пам'ятати, що розірвання шлюбу не може бути пред’явлене будь-ким із подружжя у випадках вагітності дружини чи протягом одного року після народження дитини.

Закликаємо добре зважити перед тим, як подавати заяву про розлучення. А якщо питання розірвання шлюбу необхідно буде вирішувати в судовому порядку, то звертайтесь до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Бердичівський місцевий центр – вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42.

Житомирський місцевий центр – вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76.

Коростенський місцевий центр – вул. Сосновського, 28-Г, тел.: (04142) 5-09-45,49.

Новоград-Волинський місцевий центр – вул. Івана Франка, 31А, тел.:(04141) 2-15-82.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up