Поліція розшукала чотирьох юних мандрівників

Поліція розшукала чотирьох юних мандрівників

Минулими вихідними працівники підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини встановили місцеперебування і повернули додому 15-річну киянку, яка подалася на гостини, двох школярів-односельчан, які втікали буквально з-під носа дорослих, і юного велосипедиста, який заблукав у лісі. Правоохоронці закликають батьків перед початком зимових шкільних канікул завчасно подбати про дозвілля дітлахів.

До Ружинського відділення поліції звернулася адміністрація однієї із сільських шкіл із повідомленням про двох учнів-утікачів – 14- та 12-річних односельчан. Їх матері розповіли, що хлопці не з’явилися додому після уроків. А вночі охоронець помітив підлітків у приміщенні школи, однак вони хутко втекли від нього через вікно. Люди розповіли, що намагалися власними силами розшукати бешкетників, однак безуспішно - повідомляє відділ комунікації поліції області.

Подвірний обхід у селі дав позитивні результати. Хлопців-утікачів знайшли в одному із місцевих обійсть, де вони тимчасово переховувались. Підліткам поліцейські роз’яснили недоречність подібних жартів, а з їх батьками провели серйозну профілактичну роботу.

16 грудня поліцейські перевірили наявну інформацію про можливе місце перебування ще однієї юної мандрівниці. 15-річна дівчина-сирота проживає у м. Києві разом з бабусею і вже не раз залишала домівку, однак через короткий час сама поверталася. Востаннє  вона пішла з дому 8 грудн,я і її тривала відсутність та вимкнений телефон неабияк розхвилювали бабусю.

Відео дня

– Була отримана інформація про те, що зникла може перебувати на Житомирщині. Ці відомості перевірив працівник відповідного підрозділу Попільнянського відділення поліції, і у результаті дівчину було знайдено. Виявилося, вона гостювала у нашому регіоні у своїх знайомців. Однак забула або не вважала за потрібне комусь про це сказати, - розповіла начальник підрозділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Житомирській області Наталія Гончарук.

Розшукану мандрівницю житомирські поліцейські передали столичним колегам.

А в неділю, 17 грудня, романівські поліцейські разом з громадою одного із сіл розшукали юного велосипедиста, який заблукав у лісі. Про зникнення 15-річного  хлопця до поліції повідомила його мати. Жінка припустила, що підліток через вади зору може опинитися у лісі і заблукати.

Правоохоронці разом із сільською громадою розбилися на пошукові групи і почали прочісувати лісову місцевість. Здогадки матері зниклого підтвердилися: дуже скоро хлопець обізвався і вийшов з хащ, орієнтуючись на звуки людських голосів.

Поліцейські закликають батьків, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, уважніше ставитися до своїх батьківських обов’язків. За кілька днів школярі вирушать на зимові канікули, тож варто уже зараз подбати про їх безпечне дозвілля. Не залишайте дітлахів без нагляду, потурбуйтеся про наявність постійного телефонного зв’язку з дітьми, цікавтеся колом друзів та інтересів ваших чад. І не соромтеся запитати, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up