Поліцейські Житомирщини посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів

Поліцейські Житомирщини посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів

Кабінет Міністрів України з 21 жовтня встановив нові обмеження для міжрегіональних пасажирських перевезень.

До того ж нині Житомирщина знаходиться у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки. Тож поліцейські нагадують жителям області про необхідність суворого дотримання протиепідемічних заходів.

Задля запобігання поширенню коронавірусної інфекції поліцейські разом з представниками інших уповноважених відомств проводять роз’яснювальну роботу з жителями області та контролюють дотримання протиепідемічних вимог у визначених сферах діяльності, у тому числі в галузі  пасажирських перевезень.

Зокрема, Кабінетом Міністрів України з 21 жовтня визначені нові обмеження для пасажирських перевезень на автобусних маршрутах, залізничному та  авіаційному транспорті у міжобласному сполученні. Відповідно у кожного з подорожуючих (крім громадян віком до 18 років) зазначеного сполучення повинен бути один з документів:

Відео дня

-  міжнародний, внутрішній чи іноземний сертифікат, що підтверджує повну вакцинацію від COVID-19 («зелений») або однією дозою дводозної вакцини («жовтий»), які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях (у тому числі з використанням мобільного додатка «Дія»);

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародне свідоцтво про вакцинацію, видане сімейним лікарем);

- документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини (форма 063-О);

- негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР чи експрес-тестування (дійсний 72 години);

- негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка «Дія».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up