Північний магістральний водогін Житомира введуть в експлуатацію у другій декаді серпня

Північний магістральний водогін Житомира введуть в експлуатацію у другій декаді серпня

Підрядна організація “КСМ-ГРУП” продовжує роботи із реконструкції північного магістрального водогону міста, - повідомляє КП "Житомирводоканал".

Наразі вже прокладено 1 км водопровідної мережі. Цього тижня буде закінчено демонтаж залізобетонного трубопроводу, розроблено основу для прокладання останньої 30-метрової “гілки” трубопроводу з поліетилену, розпочнуться роботи зі з'єднання всіх “відгалужень” водогону. Реконструкція магістральної мережі  є складною та трудоємною роботою, яка вимагає залучення великої кількості спецтехніки та людських ресурсів. Наразі у роботах із прокладання трубопроводу, що живить більшість домомволодінь міста, задіяно 14 працівників та 8 механізаторів.

Перебіг робіт ускладнений паливною кризою (травень-червень місяці), унаслідок якої не було змоги вчасно і в достатньому обсязі заправити спецтехніку; відтермінуванням терміну виготовлення відводу для з'єднання “відгалужень” трубопроводу; складністю розробки траншеї у скельній породі.

Проте вже у другій декаді серпня після завершення робіт із влаштування бетонних опор, промивки трубопроводу та проведених гідравлічних випробувань, водопровідна магістраль буде введена в експлуатацію, що дозволить забезпечити стабільним тиском подачі води мешканців усіх домоволодінь.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up