Підготовка до опалювального сезону, економія енергоносіїв і проблеми переселенців - про актуальні питання в ефірі телемарафону розповів Віталій Бунечко

Підготовка до опалювального сезону, економія енергоносіїв і проблеми переселенців - про актуальні питання в ефірі телемарафону розповів Віталій Бунечко
  • Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко сьогодні взяв участь у ранковому ефірі телемарафону «Єдині новини».
  • Обговорили найбільш актуальні для Житомирщини та України питання.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Житомирщина зазнала майже 100 ракетно-бомбових ударів. Загалом на території області постраждало 2828 об’єктів. З усією країною Житомирщина наполегливо долає наслідки воєнних дій. Щодня збільшується цифра відновлених об’єктів – від житлових будинків до адміністративних центрів, по яким було завдано ракетних ударів. Загалом вже відновлено більш майже 700 об’єктів інфраструктури.

Щодня від початку війни ми без упину нарощуємо сили на північних рубежах, розбудовуємо лінії захисту, проводимо навчання. Продовжується будівництво довгострокових оборонних споруд на танконебезпечних напрямках.

Попри усі обставини, новий навчальний рік розпочався 1 вересня. Головною вимогою початку офлайн для навчальних закладів є належно обладнане та погоджене до використання спеціальною комісією укриття. Загалом на Житомирщині до своїх шкіл пішли 102 тисячі учнів. Ще майже 36 тисяч будуть навчатися дистанційно. З питань безпеки не було відкрито для офлайн-навчання 184 школи.

Відео дня

Майбутній опалювальний сезон стане для України найважчим за час Незалежності. Кожне місто та громади повинні бути готові до усіх можливих ризиків та мають переглянути усю теплову мережу. Забезпечити готовність ремонтних бригад до відновлення об'єктів у разі їх пошкодження.

Важливе питання економії газу, адже цей енергоносій в цій війні став такою самою зброєю, як бомби та ракети. Наразі продовжується заміщення природного газу на альтернативні види палива. Попередньо, за нашими підрахунками, завдяки усім заходам, ми зекономимо майже 10 мільйонів кубів газу або майже 10% від потреби. Також продовжується робота щодо забезпечення дровами, потреба в яких складає понад 68 тисяч метрів кубічних. Завдяки об'єднаним зусиллям лісгоспів та приватних компаній, вже вдалося заготовити майже половину від існуючої потреби. Також Житомирщина допомагає лісом іншим регіонам України та нашим військовим.

Наша область продовжує приймати українців, які були змушені тікати від війни. Зараз найбільше переселенців перебуває у декількох громадах, що межують з Київською областю. В області створено ще декілька тисяч місць для прийому громадян України, які можуть бути евакуйовані з тих населених пунктів Сходу та Півдня України, де під час опалювального сезону неможливо буде налагодити стабільне постачання тепла та електроенергії.

Житомирщина активно співпрацює з міжнародними організаціями задля розв'язання гуманітарних питань. Область співпрацює з різними програмами ООН. Серед них продовольча програма ООН, Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ й Червоний Хрест.

Працюємо на перемогу. Кожен зі свого боку фронту, який треба захищати!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Юрий Кравченко

    Головне дороги все інше то потім

keyboard_arrow_up