Петро Порошенко на Житомирщині зустрівся із військовослужбовцями Сил спеціальних операцій ЗСУ

Петро Порошенко на Житомирщині зустрівся із військовослужбовцями Сил спеціальних операцій ЗСУ

Президент України Петро Порошенко зустрівся із військовослужбовцями Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, де вручив офіційний прапор сил спецпризначення.

Зустріч проходила сьогодні, 17 січня, на базі 142-го навчально-тренувального центру, що у Бердичівському районі, - інформує прес-служба Житомирської ОДА. Участь у заходах також взяв Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма, народні депутати України Володимир Арешонков та Олександр Ревега.

«Українські спецпризначенці були, є і будуть елітою Збройних сил України. Ви майстерно робите свою роботу, на практиці реалізуючи власне ж кредо «Переваги якості над кількістю». Військовослужбовці-спецпризначенці провели багато операцій, відбиваючи російську агресію на сході нашої держави. Зокрема, під час звільнення нашими військами міст та селищ українського Донбасу – Маріуполя, Слов’янська, Краматорська, Лиману, Сіверську, Мар’янки і багатьох інших. Ви брали активну участь в обороні Донецького та Луганського аеропортів, міст Бахмут і Авросіївка, брали участь в штурмах і обороні Савур-Могили. Рятували наших пілотів, збитих над окупованою територією. Підрозділами спецпризначення було знищено і взято в полон значну кількість окупантів, захоплено багато зразків ворожого озброєння, яке в подальшому, хочу окремо наголосити, склало потужну доказову базу в міжнародних судах, які наша держава ініціювала проти країни-агресора – Російської Федерації», – звернувся до спецпризначенців Петро Порошенко.

Відео дня

Президент України Петро Порошенко вручив військовослужбовцями-спецпризначенцями прапор Сил спеціальних призначень Збройних сил України.

За словами Петра Порошенка, всього з початку війни з російським агресором воїнами-спецпризначенцями було виконано більше 3 тисяч бойових завдань, з яких понад 700 – це проведення спеціальних дій, інформація про які з відомих причин не підлягає розголошенню.

«Героїчні подвиги спецпризначенців, здійснені в боях з російським агресором, навічно закарбовані в історії українського війська. 294 спецпризначенці були нагороджені державними нагородами, 4 отримали високе звання Героя України. Проте, війна це не лише перемога, 70 наших бойових побратимів поклали своє життя за Україну. Вічна їм пам’ять, вічна їм слава!», – додав глава держави.

 

Нагадаємо, що Петро Порошенко разом з Патріархом Філаретом представили Томос громаді Житомирщини.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up