Перший в Україні Дім ветерана відкриють на Житомирщині

Перший в Україні Дім ветерана відкриють на Житомирщині

Його планують відкрити до Дня захисника України на базі одного із кращих у державі Цетрів реабілітації учасників АТО (Центр вертебрології), - повідомляє прес-служба ОДА.

Про це повідомив голова ОДА Ігор Гундич разом із ініціаторами проекту - командою ветеранів та волонтерів - 22 серпня під час Міжнародного форуму, який відвідав також Президент України Петро Порошенко.

«Житомирщина, як одна із найбільш мілітаризованих областей, потребує комплексної реабілітації військовослужбовців та їх родин. Тому ми поставили собі за мету створити один із найкращих в Україні Центрів реабілатації учасників АТО на базі Центру вертебрології. Нині триває активна фаза його реконструкції за кошти ДФРР та обласного бюджету. Переконаний: за підтримки Геннадія Зубка та депутатів обласної ради ця мета невдовзі стане реалізованою», - зазначив Ігор Гундич.

Керівник області розповів, що коли 3 місяці тому до нього прийшли ініціатори проекту «Дім ветерана» і запропонували створити відкритий і комфортний простір, він одразу визначив найкращу локацію - Центр вертебрології.

Відео дня

«Приємно, що ці люди - це не просто ініціатори. Вони одразу взялися до справи. Очікуємо, що до Дня захисника України ми зможемо зробити приємний подарунок нашим бійцям та їх близьким - відкрити Будинок ветерана та Центр реабілітації учасників АТО», - підкреслив Ігор Гундич.

Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко підтримує ініціативу створення таких проектів: "Дім ветерана стане відкритою територією і комфортним простором для бійців, їх родин, ветеранів і волонтерів, де вони почуватимуться не як у медичному закладі, а як вдома. Він працюватиме як хаб для діяльності організацій волонтерів та ветеранів".

Отже, що таке Дім ветерана.

Це буде відкритий простір та комфортна зона для військовослужбовців, сімей загиблих, які тут відчуватимуть себе, як вдома, а не в закладі охорони здоров’я.

Дім ветерана працюватиме за принципом «єдиного вікна» - разом із професійною медичною допомогою, процедурами з реабілітації, що надаватимуться в Центрі вертебрології, захисники зможуть отримувати тут допомогу з соціалізації та повернення до мирного життя, емоційно розвантажитися.

Дім стане і хабом для роботи ветеранських та волонтерських організацій.

Над створенням Дому ветерана на Житомирщині нині активно працюють голова правління БФ «Інформаційно-координаційний центр» Оксана Гаврилюк, а також команда волонтерів та ветеранів Житомирщини у співпраці з Житомирською ОДА і міською радою.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up