Переможці соціально-культурних проектів не отримали кошти через завищені суми в поданих кошторисах

Переможці соціально-культурних проектів не отримали кошти через завищені суми в поданих кошторисах

Виконком відклав затвердження трьох з десяти культурних проектів, які стали переможцями і можуть отримати фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів в галузі «Культура».

Відповідне питання розглядали 3 квітня на засіданні виконкому міської ради.

«Якщо говорити про результати конкурсу проектів, то протоколом від 12 березня поточного року було загалом затверджено 10 переможців», – розповіла начальник управління культури Ніна Рябенко.

Зі свого боку Наталія Волинець, яка входить до складу робочої групи з відбору проектів, запитала, чи опрацювали за цей час учасники ті зауваження, які були у членів відповідної групи.

Відео дня

«У моїх колег було запитання, яке стосувалось завищених кошторисів по проектах ГО «Я – мама!» (фестиваль толерантності «Мистецтво без меж»), ГО «Культурна опозиція» (міжнародний фестиваль культури та мистецтв «Світло серед дерев») та ГО «Берегиня Полісся» (свято українського коня). Ось, наприклад, по проекту, представленому ГО «Я – мама!», була завищена вартість футболок», – повідомила член виконому Наталія Волинець.

Начальник управління культури Ніна Рябенко поінформувала присутніх, що громадські організації кошториси відкоригували, але таким чином, що зекономлену суму на дешевших футболках, наприклад, направили на придбання значків, яких не було раніше, тобто просто підігнали кошторис під необхідну суму.

«Так не повинно бути, це – правильно. Пропонуємо зняти з розгляду ці три проекти, щоб представники організацій доопрацювали свої кошториси, подали відкориговані у вигляді порівняльної таблиці, щоб було відразу зрозуміло – що змінилося», – вніс пропозицію міський голова Сергій Сухомлин.

Усі члени виконавчого комітету пропозицію мера підтримали.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up