Облаштування пам’ятних місць на Романівщині – це проєкт не однієї дати

Облаштування пам’ятних місць на Романівщині – це проєкт не однієї дати

За підтримки Ігоря Ходака, депутата Житомирської обласної ради від партії «Наш край», було реалізовано проєкт з облаштування могил та пам‘ятних знаків воїнам Другої світової війни у Романівській громаді.

За словами авторки проєкту Альони Лободзінської, в ході його реалізації було проінспектовано більше 40 таких місць, частину з них вдалося відновити за кошти мецената Ігоря Ходака.

«Це вклад у збереження та продовження історичної пам‘яті нашої громади. Проєкт започаткували до 80-ї річниці початку військового нападу нацистської Німеччини. Він буде продовжений задля впорядкування усіх могил, які потребують оновлення. Основні акценти у виборі об‘єктів розставлено на ті місця, які не мають постійного і належного догляду. Облаштовані уже пам’ятники у селах Ясногород, Голубин, Прутівка. До робіт долучились небайдужі жителі сіл, старости, ті, кому небайдужа доля закинутих могил. У кожній з них – герой, який захищав світ. Облаштування пам‘ятних місць буде продовжуватись, це проєкт не однієї дати, а постійна кропітка робота», – зазначила Альона Лободзінська.

80 років тому гітлерівська Німеччина порушила договір про ненапад і 22 червня розпочала війну проти Радянського союзу. До цього уже майже 2 роки тривала Друга світова. Два колишніх союзники стали найзапеклішими противниками, боротьба між ними – неоціненні втрати. Крізь покоління лишається пам‘ять про загиблих воїнів, які боронили світ від нещадної загарбницької нацистської ідеології. Історії родин, сіл, містечок, територій є унікальними свідками світового протистояння. Світ витримав, гітлерівська Німеччина програла. Була одержана перемога, яка лишила по собі каліцтва, смерть, незліченні обеліски як нагадування про істинне обличчя війни. Ціна завелика, ціна, яка ятриться крізь роки. І сьогодні наше завдання – шанувати тих, хто сплатив її за наше сьогодення і мирне небо.

Відео дня

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up