Нові актуальні петиції від житомирян

Нові актуальні петиції від житомирян

Журналісти «20 хвилин» підготували для вас огляд петицій, розміщених на сайті Житомирської міської ради, за останні 2 тижні.

Отож на які проблеми житомиряни просять звернути увагу міську владу?

Увага на будівлі, що мають історичне і культурне значення

Житомирянин Іван Нишпорський просить у своєму електронному зверненні врегулювати питання реставрацій та перебудов пам`яток архітектури.

«Заборонити змінювати зовнішній вигляд та перебудовувати на свій лад будівлі, що мають культурне та історичне значення (по європейському взірцю). Такі будівлі мають реставруватися за рахунок бюджету або за власний кошт ініціатора, також план реставрації має бути узгоджений з уповноваженою комісією», – йдеться у тексті електронної петиції.

Відео дня

Конфлікт спорту і мистецтва: скелелази не задоволені зйомками серіалу поблизу Денишів

Спортсмени, які тренуються на скелях, що неподалік с. Дениші, вважають, що зйомки серіалів не лише заважають їхній спортивній діяльності, а й несуть екологічну загрозу, адже знімальні групи залишають після себе гори сміття.

Про це у своєму електронному зверненні до місцевої влади повідомила його автор Надія Січкар.

«Пропоную: 1) Заборонити проведення зйомок т/с «Слов`яни» та інших проектів на території скелелазного, альпіністського, спортивно-туристичного масиву у с. Дениші під час усього сезону тренувань (з початку квітня до кінця жовтня);

2) Зобов'язати голову знімального майданчика прибрати природу після завершення зйомок (у разі їх проведення у вільний від тренувань час);

3) Притягнути до кримінальної відповідальності усіх учасників зйомок, в разі ушкодження скелелазних маршрутів (а саме: зняття та/або ушкодження анкерного спорядження/станцій, а також їх фарбування чи заміну; змінення та/або видалення назв маршрутів), а також в разі ушкодження природи (тобто засмічення лісу, вирубка дерев, забруднення водойм тощо)», – зазначається в петиції.

Пані Надія аргументує свою позицію тим, що скелелазний масив у с. Дениші, – це база, де постійно тренуються українські і зарубіжні спортсмени, зокрема й олімпійці. А останнього разу на масиві після проведення зйомок було знайдено купу сміття. Крім того, автор петиції наголошує, що у цьому місці ростуть дуже старі дерева, які потребують захисту.

«Також хочу зауважити, що я не проти розвитку українського кіно, але чому попри розвиток українського спорту? Тому заохочую вас підписати петицію і надати можливість розвитку обом галузям», – резюмує Надія Січкар.

Інсталяція на Великій Бердичівській

Сергій Бондаренко подав петицію під назвою «Допрацювати скляне покриття підземного ходу на вулиці Бердичівській».

«Дуже зрадів, коли стало відомо про облаштування цікавого туристичного об'єкта в центральній частині міста, а саме інсталяції з частиною підземного ходу або частиною підвалу житлового будинку ХІХ століття. Але проходячи повз цей об'єкт, помітив, що через значне випаровування на скляній покрівлі утворились великі краплі конденсату, через які майже нічого не видно», – пише автор електронного документа. На його думку, проблему візуального доступу до цього туристичного об`єкта можна вирішити шляхом удосконалення системи вентиляції.

LED ліхтарі на трамваях

Житомирянин Олександр Голубець пропонує для безпеки пішоходів обладнати трамваї LED ліхтарями жовтого або червоного кольору.

«Пропоную встановити на трамваях великі LED-ліхтарі жовті або навіть червоні на сигналах правого повороту, щоб автомобілі не збивали людей, які виходять з трамваю», – йдеться у тексті електронного документа.

Асфальтове покриття прибудинкової території на вул. Івана Сльоти, 12, 12а, 14

Мешканці будинків 12, 12а, 14, що на вул. Івана Сльоти, потерпають від жахливих умов, спричинених відсутністю асфальту у дворі. Про це йдеться у петиції, поданій Мариною Белінською.

«Звертаюсь із проханням підтримати нашу петицію і посприяти в питанні щодо підсипки або асфальтування прибудинкової території житлових будинків №12а, 12, 14 на вулиці Івана Сльоти.

Біля наших будинків ніколи не було асфальтового покриття. Тому наш невеликий двір знаходиться у жахливому стані, присутні ями, бугри, постійно стоїть вода. Мешканцям нашого будинку, особливо літнім людям і дітям, дуже незручно пересуватися», – зазначає автор звернення.

Жінка додає, що мешканці будинків уже зверталися до КВЖРЕПу щодо ремонту подвір'я, але до цього часу ніяких змін не побачили.

На підтримку усіх зазначених вище електронних петицій триває збір підписів. Чи наберуть вони необхідні для розгляду місцевою владою 300 голосів і як відреагують чиновники – побачимо згодом.

Ольга Сідлецька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up