Ні – заангажованому суду! Газета «20 хвилин Житомир» відстоює своє право на свободу слова

Ні – заангажованому суду! Газета «20 хвилин Житомир» відстоює своє право на свободу слова

Развадовський незаконно подав на отримання матеріальної шкоди – 50 000 грн, не дивлячись на те, що газета подала в апеляцію...

Сьогодні, 18 січня, під стінами Житомирського апеляційного суду працівники газети «20 хвилин Житомир» спільно з небайдужими житомирянами та активістами відстоювали своє право на свободу слова від  ексміліціянта, мільйонера Віктора Развадовського. 

«На нашу думку, суд першої інстанції виніс не дуже коректне рішення щодо Развадовського, тому що у нас були документи від НАЗК, які підтверджували те, що  були порушення в його декларації. Те, що його не покарали, – це вже питання до правосуддя та НАЗК, що він потім якимось чином виправив цю декларацію – ми написали по факту»,  пояснює ситуацію власник газети «20 хвилин Житомир» Олександр Васильковський.

Відео дня

За його словами, після програшу суду першої інстанції, Развадовський незаконно подав на отримання матеріальної шкоди – 50 000 грн, не дивлячись на те, що газета подала в апеляцію:

«Виконавча служба прийняла його звернення і незаконно заблокувала нам рахунки. Незаконно, тому що він ще не виграв суд, а рахунки нам вже заблокували і розблокувати їх можна тільки заплативши. Тому більше місяця люди не можуть отримати свою зарплату, і ми не можемо продовжувати свою журналістську діяльність».

Долучилися до підтримки незалежного ЗМІ і активісти. За словами Ігоря Малі, суд має підтримувати народ, а не відстоювати інтереси олігархів:

«Рахунки газети «20 хвилин» зараз арештовані. Газета не може випускатися, не може зараз видати заробітну плату працівникам, оплатити оренду приміщення, оплатити комунальні платежі. Чим працівникам зараз платити комунальні рахунки, за садочок, і так далі? І все це через одного прапорщика Развадовського. Те що він зробив, – це дуже низький вчинок. Ми вимагаємо він судів справедливих і чесних рішень, а не продажних і куплених, як це було в першій інстанції. Суд має бути на боці народу, а не на боці олігархів».

Вирішити питання з газетою «20 хвилин» Віктор Развадовський намагався різними шляхами: судовими позовами, погрозами і навіть хабарами. 

«Адвокат Развадовського неодноразово намагався домовитися про хабар з нашим адвокатом, щоб ми пішли на перемир’я і з ним домовилися. Він – мільйонер, він незаконно заробив свої мільйони, а ми як журналісти виконуємо нашу роботу і виводимо корупціонерів на чисту воду, і за це ми зараз відповідаємо в суді»,  додає Олександр Васильковський.

За словами активіста Андрія Поліщука, газета «20 хвилин» чи не єдина в місті та області, яка дійсно висвітлює важливі події і чесно пише про них.

Судове засідання по справі «20 хвилин»  знову перенесли, а це створює значні перешкоди для діяльності газети:

«Представники Развадовського ще не ознайомилися з матеріалами справи, відповідно справу перенесли. Для газети це означає наступне: рахунки газети заблоковані, і затягування судочинства по даному питанню фактично ставить величезні перепони в діяльності даного видання. Тиск на видання – це неприпустимо. Ми можемо перетворитися на державу, де заборонена свобода слова і буде відсутня повна перспектива для розвитку громадянського суспільства»,  коментує активіст Сергій Ткачук.

Активіст Сергій Форест наголошує, що, певно, тільки в Україні олігарх може диктувати умови вільній пресі.

Як пояснює власник газети Олександр Васильковський, суд заангажований:

«У нас майже рік йшов розгляд першої справи в суді першої інстанції, а потім, перед виборами, коли Развадовському треба було перемогти, різко пішли рішення судів не на нашу користь. Ми знаємо точно, що в нього є знайомства з чоловіками суддів, які працювали разом з ним в поліції. Суд заангажований і приймає рішення спеціально не на користь нашого ЗМІ».

 

Лера Наумова, Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up