Непотріб дорого: що продають житомиряни в інтернеті

Непотріб дорого: що продають житомиряни в інтернеті

Часто житомиряни не поспішають позбутися речей, якими не користуються. Вигідніше ж продати або обміняти непотрібне, з іншого боку – для когось ця річ може виявитися корисною.

Цього тижня журналісти газети «20 хвилин» переглянули один із найпопулярніших українських сайтів з публікації безкоштовних оголошень для того, аби зібрати цікаві речі з розділу «Хобі, відпочинок та спорт», що продають у Житомирі.

  • Окунь дніпровський

Унікальний настінний дерев’яний годинник «Окунь дніпровський трофейний», виготовлений відомим дніпровським майстром, риболовом та мисливцем. «Риба є точним відтворенням оригіналу», – зазначено в оголошенні.

Відео дня

Чудово впишеться у будь-який інтер’єр або – ні. 

Оскільки годинник виготовлений власноруч та ексклюзивний, його ціна – 1 400 грн.

  • Історичні постаті

Наступний екземпляр із розділу «Хобі, відпочинок та спорт» – Айвенго та Ровена, головні герої пригодницького історичного роману шотландського письменника Вальтера Скотта. 

Не самі ляльки є такими вартісними, а костюми, що на них. Костюми авторські, виготовлені власноруч та в єдиному екземплярі.

Як і у попередньому лоті, автор оголошення пише, що такі ляльки прикрасять ваш інтер’єр. Я б посперечалась із цим твердженням, адже використовувати їх виключно як непотріб, що стоїть та збирає пил, ще й витратити на них 650 грн – недоцільно.

  • 1 грн за 500

Спочатку здалось дурістю, що за 1 діряву гривню автор оголошення хоче отримати 500 грн. Після того, промоніторивши, що саме така монета 2001 року є колекційною та рідкісною, розумієш, що це велика дурість: одна справа для колекціонера, коли екземпляр в ідеальному стані, інша – коли там дірка.

  • Неправдива «Правда»

Не перший рік говорять, що газети поступово відходять у минуле, оскільки інтернет та новомодні ґаджети стають все доступніші. Проте якщо ви читаєте цей матеріал, то виходить, що газети ще мають певну популярність серед своєї аудиторії.

Наступним екземпляром колекціонування є газета «Правда» від 10 травня 1945 року, присвячена перемозі над фашистами. Очевидно, випуск газети раритетний й має високу цінність. Усе б нічого, однак газета несправжня (точніше сказати – не оригінал). 

Сам автор оголошення вказав, що це репринт. 

Репринт, передрук – копійне відтворення вже друкованого колись твору. На відміну від факсиміле – не має на меті точне відтворення розмірів попереднього видання, його помилок, друкарських особливостей, приміток чи написів, що свідчать про попереднє «життя» видання.

Скопіювати документ в сучасному світі можна у більшості канцелярень, і коштує це – до 2 грн сторінка. Ціна на сайті за копію газети з 4 сторінок – 400 грн.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up