Найбільша регіональна мережа продуктових магазинів та виробники Житомирщини знову об'єдналися для допомоги дітям

Найбільша регіональна мережа продуктових магазинів  та виробники Житомирщини знову об'єдналися для допомоги дітям

В кінці минулого року в мережі магазинів «Полісся-Продукт» та «Z ТОЧКА» спільно з благодійною організацією «Разом до життя» успішно реалізували перший етап унікального проекту, аналогів якому немає в Україні. Патріотично-благодійна акція під назвою «Житомирське купуєш — майбутнє будуєш!», була спрямована на допомогу онкохворим дітям.

 

За результами акції, в період з 01.11.16 по 19.12.16, було зібрано 46 284,92 грн. Кошти від виробників та мережі магазинів були направлені безпосередньо на рахунок БО «Разом до життя» з призначенням платежу: Цільова благодійна допомога для лікування онкохворих дітей. Кошти розподілили по зверненням батьків та запитам від ЖОДКЛ. Детальний фінансовий звіт по кожній витраченій гривні було опубліковано на сайті БО «Разом до життя», а також на сайті мережі «Полісся-Продукт». Таким чином, результатом акції стала реальна допомога онкохворим дітям.

З 15 липня представники бізнесу Житомира анонсують другий етап проекту. Об'єктом допомоги на цей раз було обрано діток з синдромом Дауна, якими опікується ЖОГО «Діти сонця».

Синдром Дауна - найпоширеніша генетична аномалія. За статистикою, один з семисот новонароджених з'являється на світ з синдромом Дауна. Зокрема у Житомирській області кожного року народжується 14-16 дітей.

Відео дня

Наявність цієї генетичної аномалії зумовлює появу ряду особливостей, внаслідок яких дитина буде повільніше розвиватися і пізніше своїх ровесників проходити загальні для всіх дітей етапи розвитку.

Медикаментозного лікування, а часом і оперативного втручання, потребує не синдром Дауна, а супроводжуючі його захворювання. Щоб уникнути небезпечних ускладнень, дитина повинна бути під постійним контролем цілого ряду вузьких фахівців.

ЖОГО "Діти сонця" надає психологічну, навчальну та консультативну підтримку сімям в яких народились дітки з інтелектуальною недостатністю. За минулий рік ЖОГО "Діти сонця" психологу, арт-педагогу, хореографу за підтримки небайдужих людей вдалося виплатити 30 тис.грн. В цьому році до організації приєднались логопед та дефектолог, сертифіковані педагоги з великим досвідом роботи.

Наразі, організації вкрай необхідна сенсорна кімната*. Доведено, що перебування в сенсорній кімнаті покращує емоційний стан дитини, знижує його агресивність, знімає нервове напруження, нормалізує сон. Все це допомагає дитині розкритися, відчути себе потрібним. Маленькі діти швидше і краще управляють своїми органами чуття, відповідно швидше і повніше проходить їх розумовий розвиток. Вартість облаштування сенсорної кімнати складає від 40 до 70 тис. грн в залежності від модифікації.

Отже, з 15 липня по 15 серпня 2017 року включно, купуючи продукцію виробників Житомира, Житомирської області, визначених позицій в мережі магазинів «Полісся-Продукт» та «Z ТОЧКА», покупці безпосередньо допомагають дітям з синдромом Дауна, оскільки виробник та мережа, які беруть участь у акції, перерахували по 1% від вартості реалізованої продукції партнерів акції. Відповідно, на фонд ЖОГО «Діти Сонця» надійдуть 2% від вартості проданої продукції.

До акції долучилися ТМ: «М'ясо Полісся», «ТаймДрайв», «Фаворит», «Чудова пара», «Хліб Житомира», «Суперово».

Тож, з 15 липня всі Житомиряни та жителі області зможуть реально допомогти дітям, які цього потребують, а також зробити всій посильний вклад у покращення інфраструктури міста та області, оскільки зі збільшенням обігу продукції Житомирських виробників, будуть збільшені податкові надходження до місцевих бюджетів.

Запрошуємо всіх небайдужих житомирян та жителів області приєднуватися до важливої ініціативи та слідкувати за пербігом акції. Разом до мети значно легше йти.

Не залишаймося осторонь, адже допомогти дитині так легко!

*Сенсорна кімната - це приміщення, що складається з великої кількості різного виду стимуляторів, які впливають на органи зору, слуху, нюху, тактильні та вестибулярні рецептори. Вони впливають на психічний та емоційний стан дитини як заспокійливе, надають як тонізуючу,так і відновлюючу дію. Для дитини це ідеальне місце, в якому вона не тільки розслабляється, а й отримує нові уявлення про світ, нові відчуття, заряджається енергією для активної діяльності. Головне завдання сенсорної кімнати - впливати на органи почуттів, викликати різноманітні емоційні переживання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up