Наявність доступної мережі Т2, звільнення заступника мера, встановлення світлофора: актуальні петиції житомирян

Наявність доступної мережі Т2, звільнення заступника мера, встановлення світлофора: актуальні петиції житомирян

Журналісти «20 хвилин» продовжують моніторити електронні петиції, подані житомирянами на розгляд місцевій владі.

Світлофор на вул. Нобелівській

Житомиряни просять встановити світлофор на зупинці по вул. Нобелівській. Відповідну електронну петицію оприлюднили 10 вересня.

Автор петиції Олександр Брижанюк наголошує, що через відсутність пристрою оптичної сигналізації на даній вулиці зафіксована велика кількість аварій.

«В зв'язку з дуже інтенсивним рухом прошу розглянути можливість встановлення світлофора на зупинці вул. Нобелівська (зупинка «Нафтобаза»), діти бояться переходити дорогу, хоча там є зебра. Існує велика загроза наїзду на пішохода. Постійні аварії на пішому переході», – йдеться у тексті петиції.

Відео дня

Загальнодоступне цифрове телебаченння у м. Житомирі

Через відключення аналогового телебачення по всій Україні житомиряни просять встановити вишку цифрового мовлення Т2.

«У зв’язку з відключенням аналогового телебачення та впровадженням Т2 по всій Україні багато житомирян переходять на останній, купуючи цифрові приставки та антени, встановивши які, не мають обіцяної якості. Адже вишки Т2, розміщені навколо Житомира (на обмеженій території маємо сигнал з Бердичева та Андріївки), лише частково покривають деякі території нашого міста. Внаслідок цього сигнал є нестабільним, тимчасовим тощо. Зроблено це задля того, щоб оператори кабельного ТБ Житомира не залишились без клієнтів (можливо, присутня корупційна схема), чи якась інша причина, але мають головний біль люди, яким начебто дають право вибору. Було б файно встановити вишку Т2 для м. Житомира, щоб кожен житель зміг скористатись безкоштовними, якісними послугами Т2», – пише автор петиції Петро Корбут.

Звільнення заступника міського голови Дмитра Ткачука

Також містяни днями оприлюднили електронну петицію з вимогою звільнити «транспортного» заступника міського голови Дмитра Ткачука.

Автором петиції виступає Петро Петрович Козак, який помістив текст вимоги в одному реченні: «Жители города Житомира требуют немедленной отставки Ткачука с занимаемой им должности».

Транспортний біль

Житомиряни, зокрема жителі мікрорайону Паперової фабрики, просять повернути пряме транспортне сполучення до Крошні. Відповідний електронний документ оприлюднили 6 вересня на сайті міськради.

«Прошу розглянути питання щодо повернення прямого транспортного сполучення мікрорайонів Паперова фабрика – Крошня. Після відміни маршруту №4 стало майже неможливо доїхати вчасно на роботу жителям мікрорайону, які працюють на Крошні, та дітям, які навчаються у Житомирській міській гімназії №3. Надії на тролейбус №8 немає (особливо у зимовий період). А новий маршрут №53С, який прямує до зупинки ЖДУ імені І.Франка, себе не виправдовує. Тому що маршрутні автобуси №53С і 53, 53А не зв`язані часовим графіком руху. Виходячи зранку з автобусу №53С, треба подекуди 20-25 хв. чекати на автобус №53, щоб пересісти у напрямку Крошні. А увечері так і взагалі немає можливості доїхати жителям мікрорайону Паперова фабрика, які працюють на Крошні, у зв`язку з відміною вечірніх маршрутів. Сподіваюся на ваше розуміння та бажання працювати у напрямку розвитку міста з урахуванням потреб житомирської громади», – йдеться у тексті петиції від житомирян.

Наразі триває збір підписів до усіх вищезгаданих петицій.

Нагадаємо, петиції мають набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для їх подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up