На Житомирщині з початку року усиновили чи взяли під опіку 109 дітей

На Житомирщині  з початку року усиновили чи взяли під опіку 109 дітей

За три місяці 2018 року на Житомирщині під опіку влаштували 66 дітей, усиновили 22 дітей, ще 21 дитина виховується у трьох нових будинках сімейного типу та двох прийомних  сім’ях.

Про це повідомила т.в.о. начальника служби у справах дітей Наталія Пилипчук  30 березня під час засідання Координаційної ради з питань охорони дитинства при ОДА.

 

За її словами, протягом останніх років збільшується кількість дітей, які виховуються у різних формах сімейного виховання.

Відео дня

«Лише протягом І кварталу 2018 року в області усиновили 22 дитини, створили три дитячі будинки сімейного типу у м. Житомир та м. Новоград-Волинський та дві прийомні сім’ї, в які влаштували 21 дитину. Тоді як у минулому році створили 3 ДБСТ та 5 прийомних сімей, в які влаштували 57 дітей. Крім цього, до Ружинського району переїхав ДБСТ з Вінницької області, до Житомирського району – з Луганської», – зазначила Наталя Пилипчук.

Загалом на Житомирщині вже функціонує 40 дитячих будинків сімейного типу та 196 прийомних сімей, в яких виховується 638 дітей.

За словами Наталії Пилипчук, найпоширенішою формою сімейного виховання залишається піклування – під опіку у родини з початку року влаштували 66 дітей. У минулому році у цій формі сімейного виховання перебували 2165 дітей, що становить 71,78% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування.

Т.в.о. начальника служби наголосила, що кількість дітей, які проживають в інтернатах, щороку зменшується: «У минулому році до сімейних форм виховання із інтернатів влаштували 119 дітей, з яких усиновили 66 дітей, влаштовали під опіку, піклування – 8, у  прийомні сім’ї та ДБСТ – 42 дитини, 3 дитини повернули в біологічну родину».

Також однією із нових та альтернативних форм інтернатного виховання є патронатна родина. Така форма передбачає влаштування дітей, які внаслідок певних обставин не можуть проживати зі своїми батьками, але при цьому не влаштовуються до інтернатів.

Нагадаємо, що на Житомирщині майже 91% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються у сім’ях. у 2017 році для дітей-сиріт закупили 23 об’єкти житла на Житомирщині.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up