На Житомирщині з літаків розкидатимуть вакцину проти сказу

На Житомирщині з літаків розкидатимуть вакцину проти сказу

Мешканців Житомирщини просять при виявленні приманок не брати їх руками, не переносити та не руйнувати

Як повідомила Держпродспоживслужба України, в Житомирській області 4 вересня розпочалась кампанія з проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу . Розповсюдження вакцини здійснюється за наступним принципом:

обробляється весь ареал, крім населених пунктів і водних плес, із врахуванням ареалу проживання диких м’ясоїдних, – загалом обробці підлягає 25 481 км.кв. території Житомирської області, що складає 85% від загальної площі

принади розкладаються рівномірно в межах визначеної території.Розповсюдження вакцини відбувається за допомогою авіатранспорту, 5 літаків АН-2 оснащені спеціальними системами GPS і системами фіксування точної локалізації розподілу принад.

Відео дня

В цілому у ході кампанії з імунізації диких тварин від сказу буде розповсюджено 637,025 доз вакцини ( з розрахунку 25 доз на 1 км.кв.)Нагадуємо, що приманка з вакциною є цілком безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).

Прохання до мешканців Житомирщини з порозумінням відноситись до даного заходу та при виявленні приманок — не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.Дотримання комплексу профілактичних заходів, в тому числі і систематичне проведення кампаній з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, дозволить суттєво зменшити кількість захворювань тварин на сказ та стабілізувати складну епізоотичну ситуацію в країні щодо сказу природно-вогнищевого типу. Наразі спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУДПСС в Житомирській області здійснюється постійний моніторинг проведення кампаніі з пероральної вакцинаціі, про що будуть складені відповідні щоденні звіти.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up