На Житомирщині відбулась акція «Чисті водойми – звільнимо рибу від сміття разом»

На Житомирщині відбулась акція «Чисті водойми – звільнимо рибу від сміття разом»

17 вересня в рамках Міжнародного дня чистих берегів Житомирський рибоохоронний патруль провів збір сміття на березі річки Тетерів поблизу дорослого пляжу в міському гідропарку.

Захід був ініційований Державним агентством рибного господарства, - інформує Житомирський рибоохоронний патруль.

Було зібрано понад 15 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, покришок, обгорток, тощо.

Нагадуємо, пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.

Відео дня

Пам’ятайте, кожен з нас щодня робить власний вибір: зберегти життя нашої планети чи сприяти її загибелі. Тому коли ви виходите на природу, не забувайте прибрати за собою та не лінуйтеся сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей та молодь дбайливо ставитися до навколишнього середовища.

Варто зазначити, що з кожним роком проведення такої акції набуває все більшої популярності. Нажаль це пов’язано зі збільшенням кількості відходів. Перш за все, треба дбати про чистоту тієї території, де ми проживаємо. Адже чисте довкілля – наше здоров’я. Ми всі добре знаємо як поводитись так, щоб не зашкодити природі. І якщо ми не будемо байдужими до проблем довкілля і дотримуватимемось елементарних правил, можна сподіватися, що ситуація зміниться на краще.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up