На Житомирщини стартувала  акція «Створюємо ліси разом»

На Житомирщини стартувала  акція «Створюємо ліси разом»

Про це в ході пресконференції повідомив  перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн.

Він нагадав, що у рамках програми Президента за три роки в Україні буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років планується збільшення площ нових лісів на 1 мільйон гектарів. 16 вересня Генеральний директор Директорату з питань економічної політики Офісу Президента України Дмитро Олійник разом із Головою Державного агентства лісових ресурсів України Юрієм Болоховцем дали старт наймасштабнішому садінню дерев у країні.

У цьому році основні заходи з реалізації Програми та акції «Створюємо ліси разом»  відбуватимуться з 1 жовтня і триватимуть до 30 листопада.

Державні лісогосподарські підприємства області готові до садіння – виростили достатньо сіянців та підготували необхідні площі.

Відео дня

Уже діє спеціальний сайт https://zelenakraina.gov.ua/, де кожна людина зможе відстежити хід садіння лісу в кожному регіоні та в межах держави в цілому.

Долучитися до садіння дерев зможуть всі бажаючі  – для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом», або ж звернутися безпосередньо до держлісгоспу чи управління. Лісівники зі свого боку проведуть необхідні інструктажі та забезпечать садивним матеріалом.

На Житомирщині в рамках Акції заплановано проведення ряду заходів з лісовідновлення, лісорозведення та озеленення населених пунктів.

 «В рамках акції лісівники Житомирщини запланували посадити  за один день 1 мільйон дерев, -  анонсував Роман Ільїн. -  А загалом впродовж осені відтворимо 2 тисячі гектарів лісу».

До Акції приєднаються об’єднані територіальні громади та інші лісокористувачі області, на землях яких також заплановане створення нових лісів, з метою примноження зелених насаджень краю.

В теплицях і розсадниках держлісгоспів Житомирщини цьогоріч вирощено 40 мільйонів сіянців. Понад 1 млн. з них -  із закритою кореневою системою.

На базі Радомишльського лісомисливського господарства запущено роботу сучасного спеціалізованого насіннєсховища на 2 холодильних камери загальним об’ємом 52 куб. м;

В нинішньому році побудовано 11 нових теплиць з сучасними системами зрошування в Коростенському лісомисливському господарстві, Овруцькому лісовому господарстві та Овруцькому спеціалізованому лісовому господарстві загальною площею 0,5 га.

Щорічно держлісгоспи області створюють близько 5 тисяч гектарів лісу, нинішнього планують відтворити 7 тисяч гектарів.

«Такі ж обсяги лісовідновлення будемо проводити в найближчі 5 років», -  запевнив Роман Ільїн.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up