На Житомирщині розпочалася перевірка лісових господарств

На Житомирщині розпочалася перевірка лісових господарств

Сьогодні, 10 серпня, в облдержадміністрації відбулася нарада з питань перевірки державних підприємств та інших суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирубуванням лісів та експортом лісоматеріалів.

Будуть перевірятися підприємства за 2016-2017 роки та за І півріччя 2018 року. Перевірки вже почалися та триватимуть до 30 серпня, - повідомляє прес-служба ОДА.

Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та заступник голови Держлісагенства України Володимир Бондар.

 «Лісова галузь є визначальною для області. В багатьох суб’єктах господарювання вона є бюджетоутворюючою. Перебіг цієї перевірки, її результати вкрай важливі для Житомирщини. Сьогодні маємо проговорити всі питання перевірки, хоча в деяких районах та господарствах області вже почали перевіряти лісові підприємства», - зазначив на початку наради Ярослав Лагута.

Відео дня

Заступник голови Держлісагенства України Володимир Бондар наголосив, що лісова галузь на Житомирщині є однією з провідних. А Житомирська область є ключовою в лісовому господарстві України.

«Сьогодні така перевірка вже діє у всіх лісових областях, маємо перевіряючих і в нашому агентстві. Це має бути практично, корисно і публічно. Ми відкриті до перевірок і готові конструктивно працювати, надавати інформацію. Контролюючі органі мають розуміти, що лісова галузь дає роботу багатьом людям. А в окремих поліських регіонах, зокрема в Житомирській області, ми є бюджетоутворюючими підприємствами», - сказав Володимир Бондар.

Про обсяги експортних операцій перед присутніми прозвітували начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський та генеральний директор ЖОКАП «Житомироблагроліс» Ігор Рибінський.

«Експортний потенціал Житомирської області в розрізі державних підприємств у 2016 році сягав 50 млн доларів. У 2017 році після введення заборони на вивезення пиловника хвойного експортний потенціал зменшився на 20 млн доларів», - розповів Андрій Курінський.

За його словами, не більше 11% загальної лісозаготівлі в розрізі державних підприємств було експортовано профіцитної продукції. На сьогодні лісовими державними підприємствами області забезпечено експорт на суму 17 млн доларів. Сировина, яка не знайшла свого споживача на внутрішньому ринку, експортована за кордон.

На Житомирщині вже розпочалися перевірки 13 державних підприємств та 3 підприємств аграрної галузі, які триватимуть до 30 серпня. Нагадаємо, що раніше Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман дав доручення Держаудитслужбі, ДФС, Нацполіції, Держгеокадастру провести ретельні перевірки господарської діяльності всіх лісгоспів країни.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up