На Житомирщині 5 автомобілів соціального таксі перевозять людей з інвалідністю

На Житомирщині 5 автомобілів соціального таксі перевозять людей з інвалідністю

На Житомирщині вже не першій рік діє послуга «соціальне таксі», завдяки якій 5 спеціалізованих автомобілів перевозять людей з інвалідністю у межах населеного пункту та поза ними.

4 громади області і місто обласного значення – Баранівська, Брусилівська, Любарська та Житомирська ОТГ, м. Коростень – мають служби перевезення людей. З них 3 громади на початку цього року отримали й спеціальні автомобілі для цього, - повідомляє прес-служба ОДА.

Про те, як працює соціальне таксі на Житомирщині, розповіли в одній з громад, яка отримали спецавтомобіль – Брусилівській.

Директор КУ «Центр соціальних служб» Брусилівської ОТГ Валентина Мазуренко зазначила, що послуга соціальне таксі стала доступною для жителів громади з інвалідністю вже з квітня.

Відео дня

«Наприкінці березня ми отримали від Мінсоцполітики спеціально облаштований автомобіль. І вже з 1 квітня люди з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, користуються послугами соціального таксі. На території громади таких жителів більше 200. Людина телефонує до нас у службу, подає заявку на певну дату і соціальне таксі перевозить жителів не лише у межах громади, а й навіть до Житомира. Наприклад, у нас були випадки, коли людині потрібно дістатись до обласної лікарні чи протезно-ортопедичного підприємства. Ця послуга є абсолютно безкоштовною, адже пальним забезпечує ОТГ», – розповіла Валентина Мазуренко.

Нові спецавтомобілі укомплектовані пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом. Для зручності підйомник має перехідний місток. Основні технічні параметри відповідають Директивам Безпеки ЄС.

У департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА додають, що з початку року послугами соціального таксі скористались близько 130 людей, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків.

Крім цього, відповідно до наказу Мінсоцполітики ще 3 центри соціальних служб подали заявки та чекають на отримання спеціально обладнаного автомобіля – Білокоровицька, Хорошівська, Чоповицька громади.

Для того, аби викликати соціальне таксі у вашій громаді чи місті, необхідно зателефонувати до служби, яка надає таку послугу:

  • Житомирський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – контактний телефон (0412) 36-02-24;
  • Комунальна установа територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коростень – контактний телефон (0242) 5-83-20;
  • КУ «Центр соціальних послуг» в Брусилівській ОТГ – контактний телефон (04162) 3-16-41.
  • Управління надання соціальних послуг у Баранівській ОТГ – контактний телефон (04144) 3-11-29;
  • Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Любарській ОТГ – контактний телефон (04147) 2-22-53.

Довідково. Служба «Соціальне таксі» утворюється у складі територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та об’єднаних територіальних громад.

Основною метою служби «Соціальне таксі» є поліпшення соціального обслуговування ветеранів війни, одиноких непрацездатних громадян та осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up