На сторожі безпеки: у Житомирі перевіряють стан пожежної безпеки торгових центрів

На сторожі безпеки: у Житомирі перевіряють стан пожежної безпеки торгових центрів

Евакуаційні виходи, справність вогнегасників та реагування персоналу – саме цих правил пожежної безпеки повинен дотримуватись кожен власник торговельного бізнесу.

У 2018 р. за наказом Кабінету Міністрів України співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій перевірять понад 25 тисяч об’єктів. Житомир не є виключенням. Постанова уряду набула чинності 22 лютого 2018 р. і діятиме до 31 грудня 2018 р.

За даними ДСНС України, у Житомирській області на сьогодні вже перевірили близько 200 об’єктів масового скупчення, серед них торговельно-розважальні центри, заклади освіти та лікарні. Загалом впродовж трьох місяців підрозділи ДСНС Житомирської області мають перевірити 1 тис. 420 таких закладів.

«Чи готовий персонал, чи утримуються всі засоби у справному стані, чи не загороджені запасні виходи і т.д. Таких навчань було проведено декілька в Житомирі: «Метро», «Глобал» та у Бердичеві торговий центр. Ви знаєте, що кілька тижнів тому там було загоряння. В подальшому ми плануємо проводити такі навчання і у ТЦ «Дитячий світ», і в «Дасторі». Тобто такі складні об’єкти, де дійсно потрібно практично відпрацювати як готовність персоналу, який опікується питанням пожежної безпеки, так і наших підрозділів», – розповів заступник начальника управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський.

Відео дня

Насамперед фахівці У ДСНС в області разом із особами, відповідальними за стан пожежної безпеки в будівлі, ретельно перевірили евакуаційні шляхи та виходи, наявність та технічний стан системи автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. Підсумовуючи профілактичні заходи, заступник начальника управління ДСНС в Житомирській області Олег Шахрай зазначив, що перевірка деяких установ масового скупчення пройшла не зовсім успішно, а значить, у нашому місті є торговельні центри, що мають неналежний аварійний протипожежний стан.

«У нас є проблема на 4-ому поверсі торговельного центру. Там розміщена дитяча розважальна зона, зона фаст-фудів. Маємо там лише один основний евакуаційний вихід – по ескалатору, який у випадку пожежі зупиняється. Починаючи з третього поверху, він по периметру закривається протипожежними шторами. Тобто ескалатор виключається як шлях евакуації громадян. Згідно з державними будівельними нормами, згідно з нормами з питань пожежної безпеки, евакуація по ескалатору заборонена», – зазначив заступник начальника управління ДСНС у Житомирській області Олег Шахрай.

Начальник управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук додав, що в разі порушення встановлених законодавстом вимог пожежної безпеки, невиконання приписів про усунення порушень, до таких установ застосовуватимуть заходи адміністративного впливу, тобто управління звертатиметься до суду.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up