На що колективно скаржаться житомиряни: свавілля ПАТ «Житомиргазу» та шалені затори  на центральних вулицях міста

На що колективно скаржаться житомиряни: свавілля ПАТ «Житомиргазу» та шалені затори  на центральних вулицях міста

Саме ці скарги очолили перелік «найкричущих» петицій містян до Житомирської міської ради. До речі, відтепер побажання житомирян до місцевої влади публікується виключно на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Одразу зазначимо, що з переходом на нову та єдину всеукраїнську платформу петицій з абсолютно всіх областей України, підписантів петицій, а також їх авторів значно поменшало. Цілком ймовірно, що причиною цього стала недостатня проінформованість житомирян стосовно запровадження змін в системі. Тепер усі петиції публікуються лише на сайті www.e-dem.in.ua.com   Але вже сьогодні ми запропонуємо до вашого ознайомлення деякі з них.

Свавілля ПАТ «Житомиргаз»

Саме таку назву своїй петиції від 13.02.2020 року надав житомирянин Андрій Малець. У ній пан Малець повідомляє, що з  27 січня 2020 року робітники ПАТ «Житомиргаз» проводили ремонтні роботи з відключенням газопостачання за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 4. Після цього газопостачання по стояку у під’їзді до цього часу не було відновлено.

«На неодноразові звернення до відповідального інженера та інших посадових осіб була отримана відповідь, що зламаний якийсь газовий кран, звертайтесь з заявою на Київську, 52. Мешканці писали заяви за вказаною адресою, але до цього часу ніяких мір щодо відновлення газопостачання не прийнято. До посадових осіб "Житомиргазу" звертатись марно (переводять стрілки)», – повідомляє у власному зверненні до міськради пан Малець.

Відео дня

Запровадження обов`язкової процедури видачі квитка при оплаті проїзду готівкою в громадському транспорті

Руслан Давидов знову здійняв актуальну для м. Житомира тему – оновлення цінової політики на проїзд в маршрутних таксі та електортранспорті. Він вимагає, аби водії розпочали видавати квитки з терміналу (валідатора) при оплаті проїзду готівкою.

«З метою зменшення числа зловживань зі сторони водіїв приватних міських автобусних маршрутів та отримання точних даних про пасажиропотік внести зміни до рішення №1316 та 1317 “Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування” та додати пункти, що зобов’язує водіїв видавати підтверджуючий реєстрацію квиток (квиток з АСООП тобто валідатора) при оплаті проїзду готівкою.

Тоді повний аналіз даних, що акумулює АСООП щодо реального пасажиропотоку дозволить впровадити гнучку тарифну політику вартості проїзду, унеможливлюючи зловживання перевізниками, які надають недостовірну інформацію щодо пасажиропотоку. А також оптимізувати використання рухомого складу та маршрути його руху», – досить раціонально та аргументовано виклав свої побажання до місцевої влади житомирянин Руслан Давидов.

Наведення ладу з паркуванням у місті

Дмитро Савіцький радить перейняти столичну практику з урегулювання питання з постійного порушення правил дорожнього руху, стосовно паркування автівок у заборонених на те місцях, оскільки-часто густо саме це стає причиною не лише шалених заторів на вулицях міста, а й ще не дає змоги безперешкодно дістатися спецтранспорту на місце виклику.

«Прохання навести лад у місті з паркуванням автомобілів, особливо це стосується районів Житнього тиа Сінного ринків. У вихідні дні цими вулицями неможливо проїхати. У разі виникнення надзвичайної ситуації до цих районів дуже складно буде добратися спецтехніці. Все місто потопає у порушенні ПДР щодо паркування. Прохання створити інспекцію, яка б слідкувала за паркуванням у місті та штрафувала порушників. Крім того, купити відповідний евакуатор, який швидко та безпечно прибирав би автомобілі, що грубо порушують ПДР, на прикладі міста Києва.», – пише пан Савіцький.

Зазначимо, що для того, аби усі вищезгадані петиції мали місце потрапили на розгляд  наших владних структур, кожній з них необхідно набрати близько 300 підписів людей.

Ірина Хоцька

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up