На річці Гнилопять рибалка сітками виловив 40 карасів - і сам потрапив до рук рибоохоронців

На річці Гнилопять рибалка сітками виловив 40 карасів - і сам потрапив до рук рибоохоронців

Які ще порушення виявив Житомирський рибоохоронний патруль - далі у матеріалі.

11 жовтня під час проведення рибоохоронних заходів у Бердичівському районі оперативною групою патруля виявлено грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Гнилопять, поблизу с. Бистрик. Так, громадянин ловив рибу з дерев’яного човна за допомогою трьох сіток. В заборонених знаряддях лову знаходилось 40 екз карася. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 680 грн. На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

У період з 9 по 11 жовтня Житомирський рибоохоронний патруль провів рейд у Новоград-Волинському районі.
У результаті виявлено 8 порушень правил рибальства.

Відео дня

Для прикладу, 9 жовтня на р. Случ, поблизу с. Івашківка викрито громадянина, який ловив водні біоресурси за допомогою забороненого знаряддя лову – ятера.

10 жовтня під час проведення рибоохоронних заходів на р. Случ, поблизу смт Городниця виявлено двох громадян, які ловили сітками вбрід. Риби зловити вони не встигли.
На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено.

Того самого дня на ринку в смт Городниця під час проведення спільних заходів з Держпродспоживслужбою рибоохоронні патрульні затримали особу, що здійснювала продаж риби (6 кг щуки) без сертифікату якості та документів, які б підтверджували законність її походження. На продавця оформлено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Також 11 жовтня на ринку у м. Новоград-Волинський державними інспекторами зафіксовано два факти продажу заборонених знарядь лову. Всього у точках продажу рибацьких снастей вилучено 2 ятера та 6 сіток. На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

Загалом з 1 по 15 жовтня 2019 року державними інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля викрито 52 порушення природоохоронного законодавства, з яких 16 - грубих. Також складено 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), дев`ять протоколів за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та чотири - за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (зберігання або продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено 13 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Всього вилучено 60 заборонених знарядь лову, з них 46 сіток (2 915 метрів).

Житомирський рибоохоронний патруль закликає усіх громадян дотримуватись природоохоронного законодавства! Інформацію про порушення правил рибальства, незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову – прохання повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (0412) 24-57-81 або (067) 414-60-74.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up