На проспектах Житомира з’являться «острівки безпеки»

На проспектах Житомира з’являться «острівки безпеки»

Наразі вже розпочато нанесення нової розмітки, щоб водії та пішоходи починали звикати до нових правил.

 

Загальна вартість проекту становить близько півтора мільйони гривень. Побудувати «острівки безпеки» у Житомирі планують до кінця року. На даний час на 9-ти пішохідних переходах на проспекті Незалежності та 10-ти на проспекті Миру вже нанесена спеціальна розмітка.

«Наразі проекти вже розроблені та мають пройти експертизу, після цього маємо ініціювати виділення коштів. Але вже зараз наносимо нову розмітку, аби водії та пішоходи звикали до нових правил. Наявність острівків безпеки має підвищити рівень безпеки пішоходів та велосипедистів. Традиційно всі переймались за пропускну здатність вулиць, а про людей думали в останню чергу. Як результат – ДТП, аварії та низький рівень безпеки. Підходи потрібно змінювати», – наголосив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Крім того, у «острівках безпеки» будуть створені спеціальні зони для велосипедистів. Це має бути новий підхід до розвитку та будівництва інфраструктури, який врахує інтереси і водіїв, і пішоходів, і велосипедистів.

Відео дня

«Дуже важливо, аби в інфраструктурних проектах закладали можливості для розвитку веломаршрутів. Це дає нам перспективи змінювати як міську інфраструктуру, так і спосіб мислення водіїв та велосипедистів», – поділився Олександр Папірний, уповноважений з велосипедного транспорту Житомирської міської ради.

Через кілька днів до редакції «20 хвилин» звернулись обурені читачі, кажуть – нову розмітку на проспекті Незалежності здерли разом з асфальтом. З чим це пов’язано, чому у влади такий нераціональний підхід до розподілу міської казни, ми запитали у заступника міського голови Дмитра Ткачука.

«Знесли нову розмітку комунальні служби, які ремонтують асфальт. Я розумію, що це бюджетні кошти, втім, якщо нанесення розмітки ми вже завершуємо, то асфальтні роботи триватимуть до жовтня місяця, і, як не крути, стикувати ці графіки практично неможливо. Тому у вересні, жовтні, можуть різати асфальт і на інших вулицях, але це не є причиною не наносити дорожню розмітку аж до серпня місяця, бо в серпні ремонт асфальту, це теж є не зовсім логічно, адже це насамперед – безпека руху», – розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up