Митрополит Никодим спростовує розповсюджені нібито від його імені провокаційні листівки

Митрополит Никодим спростовує розповсюджені нібито від його імені провокаційні листівки

24 червня 2018 року в Житомирі були розповсюдженні фальшиві листівки ніби із посланням митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима. На своїй сторінці у Фейсбук Владика Никодим спростовує провокаційні листівки.

Подаємо пряму мову Владики Никодима без змін:

"Всечесні отці, дорогі браття та сестри!

24 червня 2018 року, по вулицях та на територіях православних храмів УПЦ міста Житомира були розповсюдженні фальшиві листівки ніби із посланням митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима. Текст цих листівок викликає подив, сум і тривогу. 
В першу чергу, звичайно, люди, які писали це звернення, мали на меті спровокувати в середині Житомирської єпархії Української Православної Церкви непорозуміння та роз’єднання, посіяти недовіру до священноначалія та примусити нас усіх відволіктись від молитов у воскресний день.
Ознайомившись із текстом цих листівок, хочу повідомити усіх вас, дорогі мої брати і сестри, а також і тих, хто планував цю акцію супротив Церкви про наступне.
Нам усім приходиться жити в час, коли в Україні, на жаль, панує політика провокацій, припинення якої не являється пріоритетом нашого суспільства. 
Очевидно, що ті особи, які займались розповсюдженням цих листівок, чекають від мене відповіді. Вони наперед знають, що звернення в правоохоронні органи не дасть ніякого результату, адже ця провокація не перша. 
Я завжди щиро кажу, що являюсь патріотом своєї держави, люблю свою землю та її боголюбивий народ, кожного дня молюсь за мир і спокій в Україні, але пріоритетом першості для мене є Бог, Церква, істинна Христова віра та апостольське вчення. Цим живу, служу і буду служити вірно та до кінця.
Тим, хто підробляє та розповсюджує від мого імені такого роду “звернення” та листівки, хочу ж сказати таке: даремно намагаєтесь скомпрометувати мене своїми провокаціями. Я не звик звертатись до пастирів, чернецтва і всіх вірних чад Христових шляхом написання листівок та розвішування їх на стовпах. І навіть, якщо поглянути на підроблене “послання”, воно аж ніяк не відповідає зразку офіційних документів Житомирської єпархії, що затверджуються єпархіальною печаткою, реєстраційним номером та підписом правлячого архієрея на кольоровому бланку. 
Я звик прямо дивитись в очі правді і не соромлюсь заявити своїм братам і сестрам: так, я проти церковного розколу і постійно молюсь із всією Церквою за його подолання. 
При цьому наголошую, що найбільшим особистим авторитетом в Українській Православній Церкві являється Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, тому і діємо його святим благословенням. Політику ж Української Православної Церкви в період між Соборами визначає Священний Синод Української Православної Церкви, якому я підпорядкований і не збираюсь порушувати ні спокій, ні мир, ні молитву.

Відео дня

Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський".

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up