Місячний посівний календар на серпень 2022

Місячний посівний календар на серпень 2022

У серпні  - час збирати перші врожаї овочів і фруктів, а також продовжувати боротися  з хворобами рослин та бур'янами.

2-4 серпня - збір врожаю картоплі, кабачків і раннього гарбуза. Посадки всіх видів квітів та огірків у теплицях. Дозволено поливи, підживлення та прищипування. А от застосовувати отрутохімікати не рекомендується.

5-6 серпня - родючі дні для посівів і посадки будь-яких культур, внесення фосфорно-калійних добрив, боротьба зі шкідниками. Можна збирати капусту, а ось викопувати картоплю не рекомендується.

7-8 серпня - збір врожаю всіх коренеплодів, а так само кавуна і цибулі, ще рекомендується збирати будь-які ягоди і фрукти - вони довго зберігатимуться. Добре пройде посадка ампельних і кучерявих квітів. А ось робити обрізку дерев не рекомендується.

Відео дня

9-10 серпня - Посів редиски, ріпи та коренеплодів на зиму. Пасинкування, прищіпка, полив, прополювання, боротьба із хворобами. Добре робити посадки та пересадки багаторічних квітів. Хороші дні, щоб посадити малину і смородину, аґрус, ожину.

12-13 серпня - дні повного місяця, а значить з рослинами працювати не рекомендується.

14-16 серпня – сприятливі дні для посіву та посадки будь-яких овочів та квітів. Збір врожаю кавуни, дині та фрукти. Боротьба з хворобами та бур'янами. Поливи та підживлення дуже помірні. Не рекомендується обрізання і пересадка рослин.

17-19 серпня - збір врожаю перців і помідорів, посів редиски та листового салату. Внесення в землю компосту на осінь. Посадка суниць, чагарників, прищипування пагонів дерев.

20-21 серпня - збір врожаю всіх овочів, фруктів і ягід. Посадка суниці, ампельних квітів, скошування газону. Збір насіння. Можна перекопувати і розпушувати ґрунт, але не рекомендується поливати рослини.

22-24 серпня - не рекомендується збирати картоплю та інші коренеплоди, інакше вони будуть водянистими та швидко зіпсуються. Не можна обприскувати рослини отрутохімікатами. Можна садити озимі культури, зелень, багаторічні квіти, вносити в землю компост восени.

25 серпня - збір на зберігання картоплі, моркви, цибулі, буряків, а також збір насіння для зберігання. Можна розпушувати і перекопувати ґрунт, знищувати бур'яни. Не рекомендуються посіви та посадки, поливи та підживлення.

26-28 серпня - дні молодика. Роботи в саду та городі не проводяться. Рослини мають відпочивати.

29-31 серпня - посів на зиму і в теплицю салатів і зелені, огірків, цвітної капусти. Збір насіння, підживлення та полив, прищіпка. Посадка всіх видів квітів та ягідних чагарників. Урожай кавуни, дині, фрукти, буряки.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up