Місцевий водоканал скоротив використання хлору на підприємстві

Місцевий водоканал скоротив використання хлору на підприємстві

Про це 17 квітня розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін під час доповіді по звіту щодо виконання показників фінплану на черговому засіданні міськвиконкому.

«Є доволі позитивна динаміка – на 10 % зменшилися втрати води. Крім того, у нас є суттєва економія по електричній енергії. Тільки за три місяці цього року, якщо порівняти з минулим роком, ми отримали економії майже 3 млн грн, або 1 млн 400 кіловат електроенергії. Якщо взяти лише березень, то економія становить 17 % – це для підприємства шалена цифра. В середньому ми маємо 12-15 % зменшення порівняно з минулим роком», –розповів Андрій Нікітін.

Також на засіданні міськвиконкому Андрій Нікітін розповів, що наразі підприємство скоротило кількість використання хлору.

«На сьогодні ми втричі менше використовуємо хлору. Ми виробляємо з солі гіпохлорид натрію, який є альтернативою хлору. Тому якщо в країні будуть якісь проблеми з виробництвом та постачанням хлору, а ризик цього дуже високий, ми доволі легко зможемо його замінити іншим реагентом, який є в наявності на водоканалі. І тому почуваємося безпечно в цьому питанні», – зазначив керівник водоканалу.

Відео дня

Чи покращилась якість води в домівках користувачів послугою КП «Житомирводоканал», ми дізнавались у житомирян.

«Ні, вода не стала кращою! З кранів, як і завжди, тече технічна вода, якою я іноді боюсь навіть підлогу мити в будинку, бо маю маленьку дитину, яка іноді повзає по ній. Тому кому стало краще від економії енергії чи меншого використання хлору водоканалом, я поки не розумію», – розповіла житомирянка Марина Шумська.

«Ну насправді вже рідко тече з крану коричнева вода, і я цьому радію. Але хлором тхне на всю квартиру. Можливо, зміни в якості води будуть пізніше, не так швидко. Але наразі суттєвих змін не відбулось», – розповів журналістам «20 хвилин» Максим Невмержицький.

«Вода як була неякісною і непридатною навіть для приготування їжі, такою і залишилась. Ці звіти директорів – лише замилювання очей!» – нарікає пенсіонерка Галина Харитонівна.

Нагадаємо, водоканал реалізовує проект реконструкції очисних споруд води за кредитні кошти Світового банку.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up