Мисливці Житомирського району шукають шляхи боротьби з браконьєрством

Мисливці Житомирського району шукають шляхи боротьби з браконьєрством

У четвер, 1 березня, члени Громадської ради при Житомирській РДА провели збори, під час яких вислухали проблеми, з якими стикаються  мисливці району.

За словами представника користувачів мисливських угідь Житомирського району Миколи Камінчука, на сьогоднішній день організаціям стає все важче працювати, тому що немає відповідного контролю.

«А саме - багаті люди купують нічні приціли, тепловізори і знищують все, що бачать. Суть в чому: коли ми цих людей ловимо, складаємо протоколи і викликаємо поліцію, то вже на ранок їм повертається зброя, все закривається і практично через тиждень їх знову можна зловити. На даний момент ми просимо підтримки від громадської ради, адже коли справа доходить до поліції, вже далі до суду вона не доходить, коли ми цікавимося у них, як йде хід справи, то виявляється, що все вже вирішено, справа закрита. Тобто, підтримка в наступному: якщо йде судова справа або навіть першої інстанції, то щоб вона не похоронилася.У нас нещодавно був такий випадок: у Лугинах, районому мисливствознавцю підпалили житло. Люди, які намагаються боротися  з цим браконьєрством, постійно в небезпеці», - розповів Микола Григорович.

 

Відео дня

Також представник користувачів мисливських угідь навів такий приклад, що два роки тому у Романові застрелили лося, їх взяли на «гарячому», відповідно через поліцію справа дійшла до суду і результат — по сьогодні справа затихла.

«Це значні збитки, зараз козуля коштує 32 тис. грн, кабан — 40, лось — 80 тис. грн, олень - 50-60 та ембріони - 50%, тобто якщо застрелили самку-лося і два ембріони, то це 160 тис. грн збитків потрібно заплатити. На сьогодні я знаю одне, будуть і палити, і стріляти цих єгерів, тому щось потрібно робити», - зазначив Микола Камінчук.

Своєю чергою члени Громадської ради при Житомирській РДА пообіцяли підтримку користувачам мисливських угідь та прийняли рішення зібрати круглий стіл, на який запросять і представників влади, і правоохоронних органів, прокуратури тощо, аби докласти максимум зусиль у вирішенні даного питання.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up