Минулого тижня на Житомирщині виникло 56 надзвичайних подій, четверо людей загинули

Минулого тижня на Житомирщині виникло 56 надзвичайних подій, четверо людей загинули

У період з 19 по 25 вересня підрозділами Головного управління ДСНС області здійснено 56 виїздів для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій.

Під дією різних факторів чотири особи загинули та дві отримали травми. Ще дві людини вдалося врятувати, - інформує ГУ ДСНС України у Житомирській області. 

Зокрема, упродовж минулого тижня вогнеборці ліквідували 26 пожеж в області. Внаслідок загорянь 1 людина загинула та 1 травмована. Так, у Бердичеві під час гасіння пожежі в квартирі 5-типоверхівки вогнеборці виявили літнього чоловіка. Він був при свідомості. Із попереднім діагнозом – отруєння продуктами горіння, його госпіталізовано до лікувального закладу. 

На жаль, пожежа, що сталася в с. Нова Чорторія Житомирського району, закінчилася більш трагічно. 65-річного господаря без ознак життя вогнеборці виявили на підлозі його ж оселі. За припущеннями фахівців, займання сталося через порушення правил технічної експлуатації електропобутових приладів. Чоловік використовував електроплитку в квартирі. Саме від електроприладу й почалося горіння. 

Відео дня

Крім того, упродовж зазначеного періоду підрозділи ДСНС області 20 разів виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам. Так, шість виїздів було здійснено на відкривання дверей помешкань, власники яких потребували допомоги. Ще стільки ж разів рятувальники залучались на зрізання аварійних дерев та 5 разів реагували на інші повідомлення.

Також упродовж останнього тижня групою піротехнічних робіт знищено 24 боєприпаси часів минулих війн. 

Одразу двох людей рятувальники деблокували з легковика, який зіткнувся з відбійником поблизу с. Українка Коростенського району. Внаслідок пригоди конструкції автомобіля деформувалися і дверцята не відчинялися. Водія та пасажира затисло в салоні.  Бійці ДСНС вивільнили травмованого водія та пасажира і передали медикам, які госпіталізували постраждалих до лікарні. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up