Минулого року на Житомирщині майже півтори тисячі контрактників долучилися до лав ЗСУ

Минулого року на Житомирщині майже півтори тисячі контрактників долучилися до лав ЗСУ

Жителі Житомирської області продовжують підписувати контракт зі Збройними Силами України. Так, протягом 2019 року на військову службу за контрактом вступили 1388 осіб.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи ОДА.

На військову службу за контрактом в ЗСУ можуть долучитися чоловіки віком від 18 до 50 років (до 60 як виключення за згодою командира частини) та жінки від 18 до 45 років.

Порядок прийняття на військову службу за контрактом 

Відео дня

Громадянин, який виявив бажання проходити військову службу за контрактом: 

  1. Прибуває до військового комісаріату за місцем обліку (реєстрації) для співбесіди та підбору посади (в/ч), або до в/ч для отримання письмової згоди (у разі необхідності); Для жінок обов’язкова письмова згода командира військової частини.
  2. Надає до військкомату першочергово такі документи: заява громадянина щодо вступу на в/службу за контрактом; копія паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; довідку з МВС України про відсутність судимості або її погашення; військовий квиток (для військовозобов’язаних).
  3. Проходить в ОВК (РВК) психологічне тестування.
  4. Прибуває за направленням військового комісара для проходження військово-лікарської комісії (отримує довідку ВЛК, щодо придатності до проходження в/сл на відповідній посаді); надає сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду; довідки про: відсутність перебування на обліку у психоневрологічному, шкірвенерологічному та тубдиспансері; про відсутність вагітності (для жінок); визначення групи крові та резус-фактора; результати аналізів на ВІЛ, сифіліс, гепатитів «В» та «С»; картку медичного огляду.
  1. Очікує виклик з військкомату для прибуття до НЦ, готує решту документів, які можуть додаватись для оформлення особової справи після укладання контракту: автобіографію в рукописному і надрукованому примірниках; довідку про трудову діяльність; копію документів про освіту; довідку про склад сім’ї та місце реєстрації або фактичного проживання: службову характеристику (з місця роботи або навчання); письмову згоду на проведення спеціальної перевірки (у разі необхідності); дві фотокартки розміром 9×12 см.

Військовослужбовець строкової військової служби (мобілізований), який вияв бажання проходити військову службу за контрактом: 

  1. Подає рапорт (за підпорядкованістю), в якому зазначається серія та номер паспорта, ідентифікаційний номер.
  2. Проходить професійно-психологічний відбір (психологічне тестування).
  3. Направляється командиром для проходження військово-лікарської комісії (за потребою, у разі відсутності висновку ВЛК, при призові на військову службу та (або) за наявності ознак хвороб).

Решта документів можуть додаватися для оформлення особової справи у місячний термін після укладання контракту: копія паспорта та довідки про присвоєння індивідуального ідентифікаційного номера; результати запитів щодо проведення спеціальної перевірки; автобіографію в рукописному і надрукованому примірниках; копії документів про народження та сімейний стан; копії документів про освіту; дві фотокартки розміром 9×12 см.

Довідково. З початку 2019 року грошове забезпечення військовослужбовців зросло на понад 30%. Згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 704 від 30.08.2017 передбачено виплату одноразової грошової допомоги після укладення першого контракту:

  • особам рядового складу –8 прожиткових мінімумів;
  • особам сержантського складу –9 прожиткових мінімумів;
  • особам офіцерського складу – 10 прожиткових мінімумів.

 Зарплата контрактника у 2019 році становила: 

  • стрілець– 11 355 грн.
  • водій– 11 435 грн.
  • радіотелеграфіст– 11 498 грн.
  • старший стрілець– 11 304 грн.
  • командир відділення– 11 970 грн.
  • командир взводу– 12 635 грн.
  • командир роти– 14 630 грн.
  • командир батальйону – 17 290 грн.
  • командир бригади – 21 280 грн.

Додаткова щомісячна грошова винагорода за участь в ООС: 

  • на першій лінії  оборони – 12 000 грн,
  • на 2-й, 3-й лініях оборони – 5 500 грн.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up