Мінрегіон розробив законопроєкт, що регулює питання реорганізація органів місцевої влади після утворення нових районів

Мінрегіон розробив законопроєкт, що регулює питання реорганізація органів місцевої влади після утворення нових районів

Міністерство розвитку громад та територій України із залученням експертів розробив проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв’язку із утворенням (ліквідацією) районів».

Як повідомляється на сайті Децентралізація з посиланням на заступника Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслава Негоду, за планом реформи, до середини липня цього року передбачається, що Верховна Рада прийме постанову про утворення в Україні нових районів.

«У зв’язку з цим, вже зараз треба розуміти, як після ліквідації нинішніх і створення нових районів будуть реорганізовуватися місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, як вирішуватимуться між ними питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та інших зобов’язань», - прокоментував необхідність розробки законопроєкту заступник Міністра.

Проєкт закону, серед іншого, пропонує врегулювати питання призначення виборів старост, правонаступництва майна, прав та обов’язків районних рад ліквідованих районів, завершення повноважень та правонаступництва органів місцевого самоврядування.

Відео дня

Також законопроєкт пропонує уповноважити Кабінет Міністрів України утворювати та ліквідовувати місцеві (районні) державні адміністрації.

Окрім цього, проєкт закону визначає особливості державної реєстрації органів місцевого самоврядування в умовах зміни адміністративно-територіального устрою, а також - особливості найменування адміністративно-територіальних одиниць та інше.

Законопроєкт направлено на погодження всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, центральних органів виконавчої влади.

Ознайомитись з текстом законопроєкту можна за посиланням.

Пресслужба обласної ради

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera 12:20 Дощове і неспекотне: синоптик розповіла, яким буде цьогорічне літо 12:00 Вночі у Житомирі виявили літню пані, яка загубилася 11:40 5 аргументів про необхідність щеплення від кашлюку 11:20 У Коростені відбувся ХІV відкритий Всеукраїнський конкурс юних баяністів-акордеоністів імені Анатолія Білошицького 11:00 Гороскоп на тиждень 22 - 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up