Мер Житомира закликає суд до об’єктивності у розгляді справи багатодітної родини Бодомер

Мер Житомира закликає суд до об’єктивності у розгляді справи багатодітної родини Бодомер

Про це він сказав під час прес-конференції 18 січня у Житомирській міській раді.

Міський голова також зазначив, що це дуже важливе питання для міста і він особисто слідкуватиме за розвитком ситуації, - інформує прес-служба міськради.

«Сьогодні про цю ситуацію, в яку потрапила сім‘я Бодомер, ми інформуємо громадськість через засоби масової інформації. Люди мають знати, що відбувається – у багатодітної родини хочуть відібрати чотирикімнатну картиру, виділену їй містом у 2016 році. Нам треба привернути увагу до справи. Є адвокат, яка кваліфіковано захищає їхні інтереси. Я маю надію, що апеляційний суд вивчить усі докази і буде об’єктивним при розгляді. Хочу ще раз наголосити: цю сім’ю з цієї квартири точно ніхто не виселить. Ми не дозволимо», – зазначив очільник міста.

Він також додав, що у січні поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підробки документів.

Відео дня

«Мова йде про документи, на підставі яких керівництво ВЖРЕПу прописувало людей у цю комунальну квартиру. У понеділок я зустрічаюся з керівником ГУНП в Житомирській області Вячеславом Печененком, щоб обговорити ситуацію», – розповів Сергій Сухомлин.

За словами адвоката родини Бодомер Олеся Войдевич, на сьогоднішній момент суд своєю ухвалою звільнив родину від сплати судового збору.

«Це значні кошти  для багатодітної родини – більше двох тисяч гривень. 26 грудня було по справі позитивне рішення, своєю ухвалою суд витребував деяку інформацію, яку ми просили. Я сподіваюся, 23 січня вже ми зможемо більш вагомо пояснити свою позицію і захистити права багатодітної родини», – зазначила Олеся Войдевич.

Як повідомлялося раніше, рішенням виконкому № 302 від 20 квітня 2016 року було скасовано ордер від 2011 року на житлову площу в будинку 48 по вулиці Корольова у Житомирі, який був незаконно виданий начальником ВЖРЕП №10 на ім’я Дем’янчук Ольги Северинівни, 1930 року народження.

«На той час дана площа фактично не була квартирою, а була нежитловим приміщенням, тобто квартирою вона стала лише в 2016 році після прийняття відповідного рішення виконавчим комітетом щодо відповідності санітарно-технічним вимогам та придатності для проживання, а саме: 6 липня 2016 року. Як відомо, 20 липня 2016 року виконавчий комітет прийняв рішення про надання чотирикімнатної квартири №1-г, жилою площею 70,8 кв м в будинку по Корольова, 48 для сім’ї з 13 осіб: чоловік, дружина та 11 дітей з 1995 по 2014 роки народження. Згодом особи, на ім’я яких видавався ордер у 2011 році, звернулися до суду з вимогою про скасування попередніх рішень виконкому: «Про скасування ордера» та «Про надання квартири багатодітній сім’ї». Рішенням суду першої інстанції позов було задоволено. Ми звернулися з апеляційною скаргою до суду, підставою є обставини незаконності видачі ордера у 2011 році», – доповів директор юридичного департаменту міської ради Євгеній Черниш членам виконавчого комітету 9 січня.

Нагадаємо, Ганна і Богдан Бодомери виховують 12 дітей. Зараз вони проживають у чотирикімнатній квартирі, яку отримали від міста у 2016 році. У багатодітної родини хочуть відібрати квартиру: міськрада відстоює інтереси родини в суді

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up