Матір АТОвця незаконно звільнили з роботи

Матір АТОвця незаконно звільнили з роботи

До редакції «20 хвилин» звернулась Олена Августович. Жінка - колишня співробітниця Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обасної ради. Підставою для звернення стало її незаконне звільнення з даного місця робити. 

«Ще з 2013 року я працювала в Тетерівському дитячому будинку-інтернаті. Спочатку була працівником по рослинництву, потім - молодшою медичною сестрою палатною (паралельно заочно навчалась в педуніверситеті), а у 2014 році - перевелась на посаду вихователя, яку обіймала три роки. Втім, цього року було оголошено про скорочення працівників установи, мене про це повідомили, так як слід (за два місяці), але я надала усі довідки про свої переваги перед іншими, а саме: моя донька та мати — інваліди та знаходяться на моєму утриманні, до того ж мій син перебуває у зоні АТО. Усі ці документи я директору подала і, відповідно до закону, я мала переваги перед іншими працівниками, однак директор не взяв цього до уваги. Щоб сказати, що у нас був якийсь конфлікт, то ні. Звичайно в ході роботи я могла вказувати на якісь недоліки, але чогось такого особливо не було. Виходить не потрібна йому як працівник і мене скоротили», - розповіла Олена Августович.

Однак не все так просто, за словами жінки, на цій посаді — вихователя, яку вона обіймала, залишився зять директора інтернату.

«Зараз зять директора працює на декретному місці, і коли піднімалось питання про скорочення, керівник повідомив, що його зятя це ніяк аж не стосується, адже він знаходиться на декретному місці, а це місце не підпадає під скорочення. Я ходила в обласну профспілку консультувалася, мені сказали, що за законом це місце повинні були запропонувати комусь іншому, можливо в тому числі і мені. Я це питання піднімала на зборах, адже в законі прописано, що і строковий і безстроковий договір можна розірвати, однак директор цього чути не хотів, тому зятя його взагалі не чіпали», — додала жінка.

Відео дня

Також зі слів Олени Августович, вона не один раз намагалась поспілкуватись з директором. Бідкалась, що буде скаржитись у різі інстанкції, однак все марно.

«Я говорила, що буду скаржитися, піду до департаменту, буду звертатися до інших органів. Він сказав: йди, куди хочеш. Тобто перечатися було марно. Довідки, які я принесла, він не приймав до уваги, наводячи купу інших аргументів, зрозуміло не на мою користь. Ще був такий момент, що у нас вводилися нові вакансії, на які можна було перевестися. Я писала заяву і туди, але знову ж таки мою кваліфікацію не взяли до уваги, ні пільги, які я маю. Як сказав директор, залишили людей, у яких є більше досвіду», — розповіла Олена Августович.

Так у відчаї жінка, яка опікується хворою мамою та дочкою, кожного дня переймається думками, як її там син, що боронить країну в зоні бойових дій, почала шукати правди та підтримки.

«Зараз я звернулася з позовною заявою до суду і в спілку учасників бойових дій за допомогою. Там мені пообіцяли підтримку та юридичну допомогу. Позов подали декілька днів назад, тому поки залишається чекати», — сказала Олена.

За словами заслуженого юриста України, правозахисниці Наталії Циганчук дане звільнення незаконне з наступних підстав, адже в даному випадку було порушено ряд статтей кодексу законів про працю.

«Так у позовній заяві ми вимагаємо визнати незаконним наказ про звільнення та скасувати його, поновити Олену Августович на роботі, стягнути з відповідача середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу, а також матеріальні та моральні шкоди»,  — наголосила Наталія Циганчук.

Журналісти «20 хвилин» триматимуть під контролем розвиток подій у даній справі. Тому яким буде рішення суду та як складатиметься розвиток подій – дізнаємось згодом.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up