Матері загиблого Героя Олексія Золіна вручили орден "За мужність" ІІІ ступеня

Матері загиблого Героя Олексія Золіна вручили орден "За  мужність" ІІІ ступеня

Передаючи нагороду матері загиблого Героя Олені  Золіній, міський голова Сергій Сухомлин та т. в. п. міського військового комісара Олександр Варивода  висловили  глибоку шану та  вдячність батькам за вихованого ними захисника, воїна, патріота України.

 «Він не просто був солдатом, був батьком для своїх побратимівдоброзичливий, комунікабельний,  відповідальний…  Пам'ять про нього житиме у наших серцях», - йшлося під час вручення сьогодні, 3 вересня, на початку засідання виконавчого комітету міської ради, - інформує пресслужба міськради.

Орден отримали  мати  та рідна сестра  житомирянина, який  поліг  за суверенітет, цілісність та незалежність України. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Олексія Золіна та всіх полеглих захисників.

Відео дня

Державна нагорода присвоєна згідно Указу Президента України № 304 від  5 серпня 2020 року «за особисту мужність, виявлену у справі захисту державного суверенітету та територіальної цілісності країни, за самовідданість у справі служіння народу».

Олексій народився 11 липня 1984 року в сім’ї військового у місті Житомирі. Навчався у ЗОШ №7. Після школи вступив до Технологічного коледжу на економічний факультет, який успішно закінчив.

Строкову службу Олексій проходив у 2002—2004 роках у славетній 95-тій окремій десантно-штурмовій бригаді. 31 січня 2015 року був мобілізований до Збройних Сил України і мужньо захищав Україну у складі 13 батальйону 95-ї бригади. У 2017 році Олексій був демобілізований, але на початку 2018 року підписав контракт і продовжив захист Батьківщини у складі 95-ї ОДШБ, а пізніше – 30-ї ОМБ.

 19 березня 2020 року о 19.30 год. на полі бою поблизу с. Новоолександрівка Попаснянського району Донецької області загинув сержант Золін Олексій Сергійович, старший стрілець мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

 У Олексія залишилися батько Сергій Вікторович – підполковник запасу, учасник бойових дій, учасник АТО, мама Олена Мічеславівна, сестра Юлія Сергіївна та маленька донечка.

Похований 22 березня 2020 року у Житомирі на Смолянському військовому цвинтарі.

Герої не вмирають!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up