Маленькі житомиряни отримали вишиті сорочки

Маленькі житомиряни отримали вишиті сорочки

Організатором таких заходів є голова громадської організації «ХХІ покоління» Віталій Сівко спільно із рекламним ательє «Люкс Design», газетою «20 хвилин» та ПАТ «Житомирський маслозавод» – компанія «Рудь».

 

Травень 2017 року є досить важливим для нашого народу. Соціальний проект «Зв’язок Українських Поколінь» Громадської організації «ХХІ покоління», Всесвітній День Вишиванки, День Європи і очікуваний підпис президентом Європарламенту рішення про надання безвізового режиму для України із 30 країнами – такого поєднання важливих дат давно вже не було. Це є свідчення того, що вперше за тисячоліття ми всі разом рухаємося у вірному напрямку та здобуваємо перемогу на всіх «фронтах», формуємо належну свідомість. Заради світлого майбутнього, продовження просвітницької діяльності у суспільстві про важливість української культури і про українську сорочку, Віталій Сівко разом із дружиною Юлією та представниками компанії «Рудь» 20 травня завітали до Житомирського обласного перинатального центру. За дві доби у обласному пологовому центрі 18-19 травня народилися 12 дівчаток та 7 хлопчиків. Усі отримали в подарунок вишиті сорочки та можливість професійного фотографування обрядів хрестин в національному одязі.

«В Україні є люди, які мають належне духовне і культурне виховання, що передається з покоління в покоління. Звісно, це є рідкістю, адже рік за роком у кожному сторіччі в суспільстві розвивається так званий «псевдопатріотизм» (наприклад, коли сорочки сьогодні одягають люди, які ще два роки тому ходили у джинсах і футболках та лише споглядали на Свята Української Вишиванки, які ми організовували). Зважаючи на це, цього року кардинально змінили формат проведення свята «Зв’язок Поколінь», адже перш за все на меті маємо навчати людей старовинним українським традиціям, а не вмінню носити машинні вишиті вироби, які тільки паплюжать культуру. Узори вишивок – це особливі письмена.

З Національним Музеєм імені Івана Гончара проводимо в Житомирі презентації, створюємо Український Етно Дім Житомирського Полісся, працюємо над книгою «Вишитий Спадок Полісся», створюємо соціальні реклами. Розуміння людьми нашої мети дає нам бажання ще більше розвивати суспільство та впроваджувати соціально-культурні проекти. Завдяки нашій безоплатній Школі Української Вишивки, яка працює у Житомирі, жінки відроджують старовинні традиції. Вважаю, що Кодом Нації можна називати лише справжню українську сорочку, яку вишивають голкою, якісними нитками на домотканому лляному полотні.

Відео дня

Хочу, щоб кожний, хто живе на території України захищав не лише адміністративні, а і культурні та морально-етичні кордони держави. Тільки так нація матиме майбутнє. А в собі та дітях маємо виховувати патріотизм, тобто любов до рідної Батьківщини. Ніколи не плутайте патріотизм із націоналізмом, адже націоналізм та кожний, хто його сповідує, у всіх своїх проявах породжує ненависть до інших народів. І пам’ятайте, що українці ніколи не були загарбниками та завжди займали позицію захисту та оборони.

До прикладу, ще у 1900 році Іван Франко дав досить влучну характеристику українському патріотизму – це любов до всього людства, виражена в конкретних справах на благо свого народу. А усе, що йде поза рамками народу, «це фарисейство людей, що інтернаціональними ідеалами раді би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою...», – розповідає голова Громадської організації «ХХІ покоління» Віталій Сівко.

Фото: Андрій Майковець.

Прес-служба ГО «ХХІ покоління».

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up