«Мафія» їде підкорювати Житомир

«Мафія» їде підкорювати Житомир

На Житомирщині феєрично проходять зональні етапи ХХV Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних.

Тема фестивалю давно знайома та завжди актуальна «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя – в біду не потрапляй», - інформує управління ДСНС України у Житомирській області. Минулої п’ятниці у Бердичеві 8 команд юних помічників рятувальників змагались за вихід у фінал, який пройде у Житомирі. Саме там і визначиться переможець обласного етапу Фестивалю ДЮП.

За право потрапити на обласний етап Фестивалю змагалися команди з південної частини області – із Любарського, Попільнянського, Андрушівського, Бердичівського, Чуднівського, Ружинського районів, м. Бердичів та Семенівської об’єднаної територіальної громади.

Відео дня

Відвертим відкриттям зонального етапу стала команда «Драйв» із смт Попільня. Дівчата в образі мафії як на одному диханні прошпарили правила безпечної поведінки у ігровій та художній формі. Компетентне журі було одноголосним стосовно їх виходу до фіналу в Житомир. Креативність та незвичність образу й подача матеріалу взяло гору над емоціями. Саме тому попільнянська мафія вже збирає валізи підкоряти обласний центр. Виклик суперникам кинуто. І це серйозна заявка на загальний успіх.

Однак не дивлячись на беззаперечний успіх команди «Драйв», дівчата посіли лише друге місце у зональному етапі. Все ж таки їм не вдалось випередити чемпіонів останніх двох фінальних етапів фестивалів ДЮП – команду дівчат «Юні рятівники» з Любарського району. Їх акробатичні етюди та динамічна енергія не згасає упродовж останніх років. І журі нічого не залишалось як присвоювати дівчатам-рятувальницям чергову перемогу. Любарські «запальнички» знову їдуть до Житомира у статусі перших. А от чи здобудуть вони третю поспіль перемогу дізнаємось уже 4 червня у фіналі обласного етапу в Житомирі. Поки що ж дві команди переможниці Бердичівської зони чекають на переможців зональних етапів у м. Новоград-Волинський, Коростень та Житомир.        

Слід зазначити, що журі було вражено виступами усіх команд, але щоразу по різному. Учасники відверто пофеєрили на сцені: застосовували спецефекти, демонстрували глибокі знання з безпеки життєдіяльності, а також чудове почуття гумору в перемішку з акторськими даними. Костюми також були різноманітними – від патріотичних до гангстерських, від яскравих до стриманих, від кумедних до серйозних.  

Крім того, члени журі відзначили нові погляди дітей на виклики сьогодення. Зокрема, юні рятувальники окрім безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами часів минулих війн, не оминули увагою і підозрілі знахідки сучасності.

Всі присутні та учасники дитячого свята безпеки отримали позитивні емоції, а команди-переможці комплімент від організаторів – солодкі призи та грамоти. XXV фестиваль ДЮП обіцяє бути одним із найяскравіших за останні роки, адже підростаюче покоління креативить та експериментує все активніше!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up