Люди почали більше звертатися і довіряти поліції, – начальник поліції Житомирщини В`ячеслав Печененко під час звітування за 2018 рік

Люди почали більше звертатися і довіряти поліції, – начальник поліції Житомирщини В`ячеслав Печененко під час звітування за 2018 рік

Перед тим, як почати звіт за 2018 рік, очільник поліції Житомирщини В`ячеслав Печененко зауважив, що питання, вирішення яких у компетенції поліції, потрібно вирішувати не у сесійній залі.  

«Перед початком звітування хотів вказати на такий момент, що ми тут говоримо, втрачаємо свій час, час службової людини, якщо більшість питань можна вирішити, не заходячи сюди, до залу. Більшість питань, які стосувалися компетенції національної поліції, можна було вирішити персонально у мене. У мене кабінет завжди відкритий. І ці всі питання можна було обговорити, не втрачати час. Вже 2 години 45 хвилин, а ще не приступили до обговорення питань, які винесені на сесію», – зазначив начальник поліції Житомирської області.

Після цього він перейшов безпосередньо до звітування. «Не кожен бачить діяльність цілодобову поліції, але результат тим не менш є, і я хочу про нього розповісти», – сказав В`ячеслав Печененко, – У 2018 році до розділів поліції на 10 % більше заяв та повідомлень. Це не говорить про те, що багато злочинів скоєно, а більше люди почали звертатися і довіряти поліції. Я вважаю це як результат довіри і збільшенння звернень до поліції, і разом з тим зарестровано з тих звернень кримінальних правопорушень менше на 4,5 %, а тяжких і особливо тяжких – більш ніж на 14 %».

Як повідомив очільник поліції області, на території Житомирської області зменшилася кількість таких злочинів як тяжкі тілесні ушкодження (на 21 %), з них – зі смертельними наслідками (на 42 %). Менше зареєстровано крадіжок (на 5,7 %), крадіжок з квартир (на 27 %), менше грабежів (на 17 %), розбоїв (майже на 13 %), шахрайств менше на 21 %, порушень ПДР менше на 22 % і незаконних заволодінь транспортними засобами (на 12,5 %), хуліганств (на 12%).

Відео дня

«Менше вчинено кримінальних правопорушень в стані алкогольного сп`яніння ( на 64 %), неповнолітніми – менше зареєстровано на 25 %. Разом з тим задокументовано більше кримінальних правопорушень, пов`язаних з привласненням і розтратою майна, зловживанням службовим становищем (на 23 %), порушень у сфері службової діяльності (на 10 %). Хабарництв на 75 % більше зареєстровано», – розповів В`ячеслав Печененко.

Проте до кінця звіт не заслухали. Голова облради Володимир Ширма запропонував, зважаючи на те, що цю інформацію слухали на профільній комісії, виступити очільнику поліції щодо ситуації з вивезенням сміття у Семенівській громаді, а також відповісти на питання депутатів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up