Луценко у Житомирі розкритикував діяльність прокурора області

Луценко у Житомирі розкритикував діяльність прокурора області

Генеральний прокурор Юрій Луценко розкритикував діяльність прокурора Житомирської області Любомира Війтовича за незадовільні результати.

Це сталося 23 червня у Житомирі на нараді з прокурорами областей, повідомляє "Українська правда".

Луценко зокрема поцікавився, чому функціонує ТОВ "Валки-Ільменіт" – підприємство, яке постачає ільменіт в окупований Крим для підприємства "Кримський титан", якщо йому скасовано дозвіл на видобуток руди.

"Ви за доходи Фірташа і окупованого Криму переживаєте? 28 березня Державною службою геології і надр України прийнято рішення про дію спеціального дозволу ТОВ "Валки-Ільменіт". Це означає, що вони не мають права видобувати сировину. І ви мали це разом із поліцією забезпечити. Я не розумію, чому представник Кримської прокуратури має приїжджати сюди і робити вашу роботу", – наголосив Луценко.

Відео дня

Також генпрокурор висловив невдоволення станом досудових розслідувань у багатьох кримінальних провадженнях та роботою місцевих прокурорів.

"Вам відомо, що у Бердичеві є вулиця Європейська 132, де знаходиться приміщення, що належить батьку вашого прокурора. Там діє нелегальний гральний заклад, але жодна поліція туди не заходить…Вже дожилися до того, що не кришують, а самі утримують", – обурювався Луценко.

"Я вважаю, що поліція Житомирської області знаходиться у безконтрольному стані. Ваші процесуальні керуючі або не здатні керувати поліцією, або разом із ними валяють дурня", – сказав очільник ГПУ.

Генпрокурор зазначив, що виносить Війтовичу попередження:

"Я не для того вас призначав на цю посаду. Якщо у вас не розслідуються справи проти злочинців, кришуються справи ваших підлеглих, а вони самі через рідних займаються злочинною діяльністю. Я вважаю, що це чорна мітка для такої діяльності", – попередив генпрокурор.

Загалом на нараді 23 червня Луценко розкритикував діяльність кількох обласних прокурорів та поскаржився на загальну тенденцію, що робота на місцях покращується лише після інспекцій та "імпульсу згори".

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up